Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά- Κάτοικοι πετροβολούσαν τις αστυνομικές δυνάμεις!

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Μεγάλη, στοχευμένη, αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, με την συμμετοχή αστυνομικών δυνάμεων από υπηρεσίες του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου.

Το σχέδιο περιλάμβανε δυο κατ’οίκον έρευνες εντός του χωριού και έρευνα εντοπισμού και εκρίζωσης χασισοφυτείας έξω από τα Ζωνιανά, στο βουνό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες περίπου στις 5.30 όταν κάτοικοι των Ζωνιανών αντελήφθησαν την παρουσία των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα και άρχισαν να αντιδρούν πετώντας πέτρες, σιδερένια αντικείμενα και ξύλα εναντίον των αστυνομικών. Απωθήθηκαν ωστόσο από τους ενστόλους οι οποίοι κατά τις πληροφορίες έκαναν και χρήση δακρυγόνων. Από κάποιο σημείο του χωριού ακούστηκαν και πυροβολισμοί που όμως δεν είχαν στόχο αστυνομικούς αλλά σύμφωνα με πηγές ερρίφθησαν στον αέρα.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τις δυο κατ’οίκον έρευνες όπου βρέθηκαν όπλα, ναρκωτικά καθώς και αποξηραντήριο χασίς.

Συνελήφθησαν δυο νεαροί άνδρες που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και εξερεύνηση στα Ζωνιανά όρη όπου εντοπίσθηκε και εκριζώθηκε φυτεία κάνναβης.

Αναμένεται επίσημη ενημέρωση για την επιχείρηση από την Αστυνομική Διεύθυνση

Η ενημέρωση της Αστυνομίας και όσα κατασχέθηκαν:

Ολοκληρώθηκε σήμερα (07.09.2022) το πρωί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα τριών ημεδαπών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, σήμερα (07.09.2022) οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνης και Ηρακλείου και λοιπών Αστυνομικών Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου με τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Χανίων.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, παρακείμενους και βοηθητικούς χώρους αυτών και ποιμνιοστάσια, όπου βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά:

15,3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
80 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 4 μέτρα,
4 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης,
1 πιστόλι,
2 γεμιστήρες,
221 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
1 ζυγαριά ακριβείας,
2 κινητά τηλέφωνα,
το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, ανευρέθηκαν (4) φυτείες κάνναβης, στις οποίες καλλιεργούντο συνολικά (100) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως (3) μέτρα, των οποίων οι δράστες αναζητούνται.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

 

rethnea.gr

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις