Φωτιά σε δασική έκταση στην Κορινθία – Προληπτική εκκένωση κατασκήνωσης

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Φωτιά ξέσπασε στις 16.50 σε δασική έκταση στο Κατακάλι Κορινθίας. Επιχειρούν για την κατάσβεσή της 24 πυροσβεστικά οχήματα, 60 πυροσβέστες, 61 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές, υδροφόρες και από αέρος 5 ελικόπτερα, 4 καναντέρ, 7 τράκτορες. Προς το παρόν δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Ωστόσο ο Δήμος Κορινθίων είναι σε επιφυλακή και παρακολουθεί την εξέλιξη της φωτιάς προκειμένου αν χρειαστεί να υπάρξει προληπτική εκκένωση περιοχών.

“Δύσκολη και μεγάλη η φωτιά. Ισχυρότατες οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Σε μία ώρα θα έχουμε καλύτερη εικόνα των δεδομένων. Υπήρξε προληπτική εκκένωση κατασκήνωσης. Δεν έχουν εκκενωθεί άλλοι οικισμοί” δήλωσε στην ΕΡΤ ο Βασίλης Νανόπουλος, δήμαρχος Κορινθίων.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πύργου ο κ. Βασίλης Χατζής, επικεφαλής πολιτικής προστασίας Περ. Πελοποννήσου, “υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φωτιά”.

Η Αθηνά Κόρκα, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, δήλωσε ότι “είναι σε εξέλιξη η φωτιά. Εμείς ως Περιφέρεια παρέχουμε ότι είναι δυνατόν. Είμαστε εδώ. Ελπίζουμε σε καλά νέα. Είναι πολλές οι δυνάμεις πυρόσβεσης”.

Και στις 24 Ιουλίου είχε ξεσπάσει φωτιά στην προαναφερόμενη περιοχή.

Περισσότερες Ειδήσεις