Realtors Kreta
Realtors Kreta

Τα πιο δημοφιλή ονόματα μωρών που είναι αγαπημένοι προορισμοί

Λέγεται, ότι αυτό που μένει από μια στιγμή ευτυχίας δεν είναι τόσο η εικόνα όσο το συναίσθημα που προκαλεί.

Αυτό θα μπορούσε να είναι η εξήγηση πίσω από το γεγονός οτι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο αποφασίζουν να δώσουν στα παιδιά τους το όνομα της αγαπημένης τους χώρας ή και πόλης απ′ όπου έχουν μοναδικές αναμνήσεις.

Κυρίως αμερικανοί και βρετανοί αντί να δώσουν τα ονόματα παππούδων, γιαγιάδων ή προσωπικοτήτων που θαυμάζουν επιλέγουν ονόματα όπως Κίνα, Ινδία, Ιταλία, Κάιρο, Μπρούκλιν, Σίδνεϊ ή Ορλάντο.

Όπως αναφέρει το CNBC, η δημοτικότητα των ονομάτων που είναι «εμπνευσμένα από τα ταξίδια» αυξήθηκε κατά 14% μετά το 2000, σύμφωνα με την εφαρμογή Bounce.

Η εταιρεία αποφάσισε να καταγράψει τα νέα δεδομένα όταν διαπίστωσε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι στο κόσμο έχουν ονόματα χωρών και πόλεων απ′ ό,τι στο παρελθόν και τα συνέκρινε με τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην κορυφή της λίστας

Στην κορυφή των πιο δημοφιλών ονομάτων είναι το Πρέστον, το Ισραήλ, το Φοίνιξ και το Ορλάντο, με το Πρέστον -την πόλη προπύργιο της βιομηχανικής επανάστασης στη Βόρεια Αγγλία- να βρίσκεται στην κορυφή όλων.

Οι Αμερικανοί γονείς προτιμούν για τα αγόρια τα εγχώρια ονόματα πόλεων, ενώ οι Βρετανοί προτιμούν πιο εξωτικούς προορισμούς όπως Μιλάνο, Ορλάντο και Ρώμη να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας τους.

Το Σίδνεϊ μπήκε στις λίστες των 10 κορυφαίων ονομάτων για κορίτσια τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς είναι το μόνο όνομα που έχει επιλεγεί περισσότερες από 100.000 φορές τα τελευταία 20 χρόνια.

Το Λονδίνο και το Παρίσι είναι σταθερά στις 10 κορυφαίες επιλογές για αγόρια αλλά και κορίτσια κυρίως στις ΗΠΑ όπου περισσότερα 44.556 μωρά πήραν αυτά τα ονόματα.

Ο ανερχόμενος Ατλας

Η τελευταία τάση στα ονόματα ωστόσο είναι το Άτλας καθώς από τα μόλις 8 μωρά το 2000 σήμερα περισσότεροι από 2.175 άνθρωποι έχουν αυτό το όνομα -μια αύξηση άνω του 27.000%.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν μερικά ονόματα που έχουν χάσει τη δημοτικότητα τους, ενώ 11 εξαφανίστηκαν εντελώς, όπως το Μόντρεαλ που μετά το 2020 δεν είναι πλέον αγαπημένο.

Αντίθετα η Ινδία είναι μια από τις πιο δημοφιλής επιλογές, όπως και το Ισραήλ, το Τρινιντάντ και η Κούβα, που είναι τα πιο δημοφιλή για τα κορίτσια.

Στα αγόρια πολύ ψηλά στη λίστα τα τελευταία 20 χρόνια είναι το Μπρούκλιν με πάνω από 75.000 παιδιά ενώ ονόματα όπως Τζόρνταν, Μάντισον, Όστιν και Σαρλότ είναι τόσο δημοφιλή που δεν μπορούν να μετρηθούν.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις