Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Δήμου Χερσονήσου
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Δήμου Χερσονήσου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Δήμου Χερσονήσου

Εξαιτίας του σεισμού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τη Δημοτική Ενότητα Επισκοπής και τις Δημοτικές Κοινότητες Γουβών, Κόξαρης, Επάνω Βάθειας, Κάτω Βάθειας, Ελιάς, Ανώπολης, Χαρασού της Δημοτικής Ενότητας Γουβών του Δήμου Χερσονήσου, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Το σχετικό αίτημα μάλιστα υπεβλήθη από το Δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκο στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, διαβιβάστηκε και εγκρίθηκε αυθημερόν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει έως και 28 Μαρτίου 2022.

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας σχολικών μονάδων μετά την αυτοψία – Θα διενεργηθούν εργασίες αποκατάστασης 

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου μέχρι και την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου το Νηπιαγωγείο Γουβών, το Δημοτικό Επισκοπής και το Γυμνάσιο και Λύκειο Επισκοπής, προκειμένου να διενεργηθούν εργασίες αποκατάστασής τους, καθώς τα κτίρια ελέγχθηκαν και κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα να υποδεχτούν τους μαθητές.
Η προσωρινή διακοπή των μαθημάτων δια ζώσης στις παραπάνω σχολικές μονάδες πραγματοποιείται με τη με αριθμό 191/2021 απόφαση Δημάρχου Χερσονήσου, λόγω των κτιριακών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν εξαιτίας του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου και της έντονης μετασεισμικής δραστηριότητας.
Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις