Πώς θα εορταστεί ο Αγιασμός των Υδάτων στο Ηράκλειο
Πώς θα εορταστεί ο Αγιασμός των Υδάτων στο Ηράκλειο

Πώς θα εορταστεί ο Αγιασμός των Υδάτων στο Ηράκλειο

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου θα τελεσθεί ο Όρθρος, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού σήμερα ανήμερα των Θεοφανείων σύμφωνα με ανανκοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτανεία πρός τον Λιμένα Ηρακλείου, όπου περί ώρα 11 π.μ., θα τελεσθεί κατά το έθος, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας (αποστάσεις, μάσκες προστασίας κλπ) γιά τη δημόσια υγεία από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή όσοι θέλουν να βουτήξουν για το Σταυρό στο Κούλε τα Θεοφάνεια

Μέχρι σήμερα το πρωί μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν να βουτήξουν για να πιάσουν το Σταυρό στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιανουαρίου στην προβλήτα του μικρού Κούλε.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου αναφέρει:

«Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενημερώνει τους επιθυμούντες να καταδυθούν κατά την καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων, για την ανεύρεση και ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού, που θα πραγματοποιηθεί στο Λιμένα Ηρακλείου (προβλήτα μικρού Κούλε) την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11.00 στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανείων, ότι θα πρέπει να δηλωθεί η συμμετοχή τους στο Γραφείο Γενικής Αστυνομίας (τηλ. 2813406942 – 26) το αργότερο μέχρι την 9.00 της 6ης Ιανουαρίου 2022 τηρουμένων των ισχυόντων εκτάκτων μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID – 19».

Ο αγιασμός των υδάτων στο Δήμο Φαιστού 

Με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Φαιστού ο Αγιασμός των υδάτων κατά την ημέρα των Θεοφανίων.

Ειδικότερα οι τελετές Αγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθούν στις 6 Ιανουαρίου 2022 ως ακολούθως:

  • Στις 10.30 το πρωί Αγιασμός των υδάτων στη Λίμνη του Ζαρού.
  • Στις 12.00 το πρωί Αγιασμός των υδάτων στους Καλούς Λιμένες.
  • Στη 1.30 το μεσημέρι Αγιασμός των υδάτων στα Μάταλα.
  • Στις 2.00 το μεσημέρι Αγιασμός των υδάτων στο Καλαμάκι.
  • Στις 3.00 το μεσημέρι Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι Κόκκινου Πύργου.

Ο Δήμαρχος Φαιστού, Γρ. Νικολιδάκης, θα δώσει το παρών στους Αγιασμούς των υδάτων σε Ζαρό, Καλούς Λιμένες, Μάταλα και Κόκκινο Πύργο.

Ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι Κόκκινου Πύργου θα πραγματοποιηθεί ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριου.

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανείων σήμερα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ Ανδρέα ενώ θα ακολουθήσει τελετή Aγιασμού των υδάτων στον Τσούτσουρο.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα Αγιασμού των υδάτων έχει ως εξής:

Πρόγραμμα Αγιασμού των υδάτων:

• 07:00-11:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

• 13:30 Τελετή Αγιασμού των υδάτων στον Τσούτσουρο.

Η τελετή Αγιασμού των Υδάτων θα γίνει με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Θεοφάνεια στο Ενυδρείο Κρήτης – CRETAquarium

Πώς θα εορταστεί ο Αγιασμός των Υδάτων στο Ηράκλειο

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ενυδρείου Κρήτης συνεχίζονται και κορυφώνονται την ημέρα των Θεοφανείων, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου και ώρα 13:00 με τον καθιερωμένο Αγιασμό των υδάτων.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους επισκέπτες μας ότι το Ενυδρείο θα ανοίξει τις πόρτες του στις 12:30μμ. για την τελετή, στην οποία η συμμετοχή θα είναι μόνο κατόπιν κράτησης, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν κατά του covid-19. Οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν την τελετή μπροστά στην πανοραμική δεξαμενή, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλεται σε όλες τις οθόνες στο χώρο του Ενυδρείου. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης το Ενυδρείο θα είναι ανοιχτό στο κοινό έως το κλείσιμο.

Τονίζουμε ότι για λόγους ασφαλείας θα τηρηθεί αυστηρά το όριο χωρητικότητας, σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν από την κυβέρνηση κατά του covid-19, που θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε μια ασφαλή και ευχάριστη παραμονή στο χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη στο χώρο και μπορούν να εισέλθουν μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και παιδιά από 4 ως 17 ετών με επίδειξη αρνητικού self-test τελευταίου 24ωρου ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης covid-19. Για την επιβεβαίωση των στοιχείων των επισκεπτών θα πρέπει να παρουσιάζεται και αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

 

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις