«Δικαιώθηκα όταν ήρθαν τα αποτελέσματα» - Όσα λέει ο γιατρός που αποκάλυψε το πρόβλημα με το νερό στη Γαύδο και τον έδιωξαν
«Δικαιώθηκα όταν ήρθαν τα αποτελέσματα» - Όσα λέει ο γιατρός που αποκάλυψε το πρόβλημα με το νερό στη Γαύδο και τον έδιωξαν

«Δικαιώθηκα όταν ήρθαν τα αποτελέσματα» – Όσα λέει ο γιατρός που αποκάλυψε το πρόβλημα με το νερό στη Γαύδο και τον έδιωξαν

Σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού στη Γαύδο έκανε ο γιατρός Βασίλης Αμβροσιάδης, ο οποίος απομακρύνθηκε από το νησί μετά από απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη, έπειτα από παρέμβαση της δημάρχου Λίλιαν Στεφανάκη.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η αιτία της απομάκρυνσής του ήταν η κριτική που άσκησε για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας τον Αύγουστο, επισημαίνοντας την προβληματική ποιότητα του νερού.

Μιλώντας στο Kontra, ο κ. Αμβροσιάδης δήλωσε: «Όταν ήρθαν τα αποτελέσματα για το νερό, δικαιώθηκα, καθώς ήταν γεμάτο κολοβακτηρίδια». Αναφέρθηκε στα ευρήματα του ΕΟΔΥ, τα οποία έδειξαν υψηλή παρουσία κολοβακτηρίων στο νερό από γεωτρήσεις και βρύσες στην περιοχή Σαρακήνικο. «Τα μικρόβια, είτε είναι νοροϊός είτε κολοβακτηρίδια, μεταδίδονται τόσο από άνθρωπο σε άνθρωπο όσο και μέσω του νερού», τόνισε, απορρίπτοντας την προσπάθεια να αποδοθεί η έξαρση της γαστρεντερίτιδας αποκλειστικά στη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο γιατρός εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απομάκρυνσή του από το νησί χωρίς να ζητηθεί η άποψή του. «Με έδιωξαν γιατί προσπαθώ να βελτιώσω την κατάσταση, ενώ η δημοτική αρχή δεν ασχολείται με ουσιαστικά θέματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, δήλωσε πως φεύγει χωρίς πικρία, αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο, παρά τη στάση των αρχών. «Πολλοί άνθρωποι με παίρνουν τηλέφωνο αυτές τις μέρες, αλλά δεν περιμένω αναγνώριση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις