Εμφανίστηκε το «Αστέρι του Ιακώβ»: Η βιβλική προφητεία για την Δευτέρα Παρουσία που έγινε viral στο Tik Tok
Εμφανίστηκε το «Αστέρι του Ιακώβ»: Η βιβλική προφητεία για την Δευτέρα Παρουσία που έγινε viral στο Tik Tok

Εμφανίστηκε το «Αστέρι του Ιακώβ»: Η βιβλική προφητεία για την Δευτέρα Παρουσία που έγινε viral στο Tik Tok

Μια «προφητεία» για το αστέρι του Ιακώβ έχει γίνει viral στο TikTok αφού ένας χρήστης τη συνέδεσε με τη δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού, όπως μεταδίδει η «The Sun».

Ο έφηβος TikToker Jacob Rutkowski έχει κερδίσει την προσοχή αφού ισχυρίστηκε ότι ένας αστεροειδής γνωστός ως 2024 PT5 που εμφανίστηκε στην τροχιά της Γης στις 29 Σεπτεμβρίου ήταν το «άστρο του Ιακώβ».

star-of-vithleem.jpg

Το αρχικό βίντεο ισχυριζόταν επίσης ότι το αστέρι του Ιακώβ ήταν το ίδιο που οδήγησε τους Τρεις Μάγους στη Βηθλεέμ για να δουν το μωρό Ιησού.

Η Βίβλος λέει ότι οι Τρεις Μάγοι ακολούθησαν το αστέρι του Δαβίδ, που αναφέρεται επίσης ως το αστέρι της Βηθλεέμ για να βρουν το βρέφος Ιησού.

Η δεύτερη σύγχυση που προκάλεσε το βίντεο αφορούσε το ίδιο το αστέρι του Ιακώβ, το οποίο στην πραγματικότητα δεν είναι αστέρι στη Βίβλο.

Αντίθετα, τα αστέρια θεωρούνταν σύμβολο νίκης, ειδικά στη μάχη ή ενάντια σε εχθρούς.

Κάποιοι στο TikTok υποστήριξαν ότι εφόσον το «Άστρο του Ιακώβ» δεν είναι κυριολεκτικό αστέρι, στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει τον ερχομό του Μεσσία, διαιρώντας τα online.

@julianjamess_ Is this setting the stage for the end? #antichrist #starofjacob #jesusiscoming #endtimes #christiantiktok ♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

Γιατί το Αστέρι του Ιακώβ έγινε trend;

Ένας αστεροειδής με το όνομα 2024 PT5 μπήκε στην τροχιά της Γης στις 5 Οκτωβρίου 2024 και τώρα πολλοί άνθρωποι στο TikTok ισχυρίστηκαν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το αστέρι του Ιακώβ.

Οι άνθρωποι μοιράζονται βίντεο του ουράνιου σώματος με στίχους της Βίβλου που τους συνοδεύουν.

Η ιστορία του Άστρου του Ιακώβ επικεντρώνεται στον Βαλάκ, τον Βασιλιά του Μωάβ, ο οποίος καλεί τον Βαλαάμ, τον γιο ενός μάντη που λέγεται Βεόρ.

Ο Βαλάκ ήθελε ο Βαλαάμ να καταραστεί τους Εβραίους που διέσχιζαν τις πεδιάδες του Μωάβ (σημερινή Ιορδανία).

Ωστόσο, ο Βαλαάμ είδε ότι ο Γιαχβέ, ο Θεός του Ισραήλ, ταξίδευε με τη φυλή και αποφάσισε να τους ευλογήσει.

Τότε ο Γιαχβέ ζήτησε από έναν μη Εβραίο προφήτη να δώσει στη φυλή μια προφητεία γύρω από τη γέννηση του Μεσσία.

Ειπώθηκε ότι το αστέρι θα αναδυόταν στο Ισραήλ και θα είχε βασιλικές ιδιότητες, όπως υποδηλώνει το «σκήπτρο» στην προφητεία.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις