Κρήτη: Όταν ο Μίμης Πλέσσας είπε: «Τώρα είμαι Κρητικάκι και με λένε πλέον Πλεσσάκη»
Κρήτη: Όταν ο Μίμης Πλέσσας είπε: «Τώρα είμαι Κρητικάκι και με λένε πλέον Πλεσσάκη»

Κρήτη: Όταν ο Μίμης Πλέσσας είπε: «Τώρα είμαι Κρητικάκι και με λένε πλέον Πλεσσάκη»

Ήταν στις 8/10/2013 επί δημαρχίας του αείμνηστου Μανώλη Σκουλάκη, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει τον μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα για την τεράστια προσφορά του στον Ελληνικό πολιτισμό, απονέμοντάς του τον τίτλο του επίτιμου Δημότη Χανίων, όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Λίγες ημέρες μετά, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, το Σάββατο 26/10/2013, στην διάρκεια μιας όμορφης και συγκινητικής τελετής στο δημαρχείο Χανίων ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης, Μίμης Πλέσσας, έγινε επίτιμος Δημότης Χανίων, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της πολύχρονης και σημαντικής προσφοράς του στον πολιτισμό της χώρας μας.

Μάλιστα στην διάρκεια της τελετής ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων με χιούμορ:

«Τώρα είμαι Κρητικάκι και με λένε πλέον Πλεσσάκη».

Το ίδιο βράδυ ακολούθησε ένα ρεσιτάλ του συνθέτη στο Καφέ του δημοτικού κήπου Χανίων.

Δείτε φωτογραφίες του Kipos Cafe από εκείνη την βραδιά.

 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη

«Η Ελλάδα και τα Χανιά έχασαν σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι από τον πολιτιστικό τους πλούτο, με τον χαμό του σπουδαίου Μίμη Πλέσσα.

Ο Μίμης Πλέσσας, επίτιμος πολίτης του Δήμου Χανίων από το 2013, έφυγε πλήρης ημερών έχοντας σφραγίσει όμως με καταλυτικό τρόπο τον πολιτισμό της χώρας μας, με μια πορεία πολύχρονης και σημαντικής προσφοράς στον χώρο της μουσικής και της τέχνης.

Συνθέτης, διευθυντής ορχήστρας και πιανίστας, πρωτοπόρος της μουσικής με ρηξικέλευθες και τολμηρές ιδέες που μετουσίωσε σε μουσική γνώριμη, οικεία, αγαπημένη αλλά και ένα συλλογικό βίωμα που διαμόρφωσε γενιές Ελλήνων, ο Μίμης Πλέσσας φρόντισε ώστε να έχουμε μουσικές «εικόνες» που θα μας συντροφεύουν για πάντα.

Ήταν όμως και παγκόσμιος, πέρα των ορίων της μικρής μας χώρας, έχοντας ως όχημα τη μουσική του και τις συνθέσεις του, που ταξίδεψαν για να ηχογραφηθούν σε χώρες από όλον τον κόσμο.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκφράζω  στην οικογένεια και τους οικείους του, τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια.

Σε ευχαριστούμε για όλα Μίμη, καλό ταξίδι!»

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις