«Άσχημη» ήττα για τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» από τον Παναιτωλικό
«Άσχημη» ήττα για τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» από τον Παναιτωλικό

«Άσχημη» ήττα για τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» από τον Παναιτωλικό

Σε ένα ανατρεπτικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο “Γεντί Κουλέ”, ο ΟΦΗ προηγήθηκε νωρίς με ένα εντυπωσιακό γκολ του Φίλιπ Μπαϊνοβιτς, όμως στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα, με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να φύγει νικητής από το Ηράκλειο με 2-1.

Ο προπονητής του ΟΦΗ, Τραϊανός Δέλλας, προχώρησε σε 8 αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση στο κύπελλο, με τον Χριστογεώργο να αναλαμβάνει την εστία. Στην άμυνα, οι Γκονθάλεθ, Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος και Χατζηθεοδωρίδης έπαιξαν ως τετράδα, ενώ στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Μπαϊνοβιτς και Κουτεντάκης, με τον Φούντα πίσω από τους Σενγκέλια και Νους στην επίθεση.

Η ομάδα του Ηρακλείου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και από νωρίς αντιμετώπισε τις δυσκολίες που προκάλεσε η οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού. Ο Γιάννης Πετράκης, προπονητής των Αγρινιωτών, χρησιμοποίησε σύστημα 3-5-2, επικεντρώνοντας την τακτική του στην ταχύτητα των επιθετικών του. Παρά την πρωτοβουλία του ΟΦΗ, οι φάσεις ήταν ελάχιστες και ανούσιες, μέχρι που ο Μπαϊνοβιτς έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα του με ένα εκπληκτικό σουτ από 30 μέτρα στο 19′, βάζοντας τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.

Ωστόσο, η συνέχεια της αναμέτρησης ανέδειξε μια διαφορετική εικόνα. Ο ΟΦΗ, αντί να ελέγξει το παιχνίδι και να επιτεθεί, άφησε χώρο στον Παναιτωλικό. Οι φιλοξενούμενοι, αν και δεν απείλησαν άμεσα, εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των γηπεδούχων και κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η ζέστη, σε συνδυασμό με την έλλειψη έντασης, φαίνεται να επηρέασε την απόδοση και των δύο ομάδων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του ΟΦΗ ήταν δραματικά κακή, με την κυκλοφορία της μπάλας να είναι προβληματική και τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο. Το αποτέλεσμα ήρθε στο 67′, όταν ο Στάγιτς ισοφάρισε με μια ανενόχλητη κεφαλιά μέσα στην περιοχή.

Η κατάσταση χειροτέρεψε για τον ΟΦΗ στο 82′, όταν μια αβίαστη σέντρα κατέληξε σε αυτογκόλ του Χριστόπουλου, δίνοντας το προβάδισμα στον Παναιτωλικό. Ο ΟΦΗ, χωρίς συνοχή και αυτοπεποίθηση, δεν μπόρεσε να αντιδράσει, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να πάρουν τη νίκη και να αποδράσουν από το Ηράκλειο με τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις