Με βροχές και καταιγίδες η τελευταία μέρα του χρόνου στην Κρήτη
Με βροχές και καταιγίδες η τελευταία μέρα του χρόνου στην Κρήτη

Με βροχές και καταιγίδες η τελευταία μέρα του χρόνου στην Κρήτη

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα Παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ολόκληρη τη χώραενώ λόγο της ξαστεριάς το κρύο θα είναι έντονο αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί.

Εξαίρεση όμως των καλών καιρικών συνθηκών θα έχουμε στα Νότια και Νοτιοανατολικά.

Αναλυτικότερα για σήμερα την τελευταία μέρα του χρόνου, Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, αναμένουμε για το νησί μας αυξημένη συννεφιά με εκδήλωση τοπικών βροχών και λίγων σποραδικών καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες Διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ των 7 και 15 βαθμών.

Και πάλι όμως στα ορεινά και ημιορεινά η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα.

Βελτιώνεται σταδιακά, και αρχικά ως προς τα φαινόμενα, ο καιρός από το Σάββατο 1η του Έτους.

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί

Το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου καλεί τους ιδιοκτήτες πλοίων να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους.

Σύμφωνα με Λιμεναρχείο αύριο Παρασκευή θα επικρατήσουν στην Κρήτη νεφώσεις με βροχές και μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου, όπως ανακοίνωσε η Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Επίσης ενημερώνει, τα επαγγελματικά αλιευτικά, τα πλοία αναψυχής και τα μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηροποίησή τους κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Τα ρυμουλκά ναυαγοσωστικά και αλιευτικά καθώς και εθελοντικές ομάδες να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για την παροχή συνδρομής σε περίπτωση που χρειαστεί.

Τέλος το Κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και όλα τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα, για την αντιμετώπιση περιστατικών και την παροχή βοήθειας σε πλοία η μικρά σκάφη που θα τη χρειαστούν.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις