Νίκος Αντωνακάκης: «Είναι λάθος η εισπήδηση των Υπουργών»
Νίκος Αντωνακάκης: «Είναι λάθος η εισπήδηση των Υπουργών»

Νίκος Αντωνακάκης: «Είναι λάθος η εισπήδηση των Υπουργών»

Την Τετάρτη θα οριστικοποιηθεί η συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους βουλευτές του κόμματος, είτε στο Μέγαρο Μαξίμου είτε σε άλλο χώρο, προκειμένου να ακούσει τους προβληματισμούς τους και τις παρατηρήσεις τους.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί πριν από τις ευρωεκλογές, όταν στο πρωθυπουργικό γραφείο συνάντησε σε ομάδες τους βουλευτές με βάση την εκλογική τους περιφέρεια. Διαδικασία που είχε χαρακτηρίσει τότε πολύ χρήσιμη και είχε πει ότι θα γινόταν τακτικότερα.

Μία πολύ σωστή κίνηση του πρωθυπουργού που όμως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τακτική που χρησιμοποιούν πολλοί από τους υπουργούς του.

Μία επαναλαμβανόμενη σύμπτωση που παύει να είναι σύμπτωση. Κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα συνηθίζουν όταν επισκέπτονται ένα νομό για θέματα της αρμοδιότητάς τους να μην ενημερώνουν τους τοπικούς βουλευτές. Ούτε για την επίσκεψή τους στο νομό, ούτε για το πρόγραμμά τους. Συναντούν τους θεσμικούς φορείς της περιοχής και αγνοούν τους βουλευτές. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην ενημερώνονται και οι ίδιοι για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της περιοχής από αυτούς που τα ακούν κάθε μέρα. Σε αυτό, ασφαλώς, υπάρχει «απάντηση και εξήγηση». Τα γνωρίζουν όλα.

Αφήνοντας στην άκρη το χιούμορ, η ουσία είναι μία. Αυτή η απαράδεκτη τακτική πρέπει να τερματιστεί. Δεν κάνει καλό. Με πολιτικούς όρους, είναι έλλειψη πολιτικού πολιτισμού και ευγένειας, το λιγότερο. Με θρησκευτικούς όρους ονομάζεται εισπήδηση…

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Απόψεις - Τελευταία Νέα