Στο ΠΑΓΝΗ ο Υφυπουργός Υγείας- «Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι
Στο ΠΑΓΝΗ ο Υφυπουργός Υγείας- «Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Στο ΠΑΓΝΗ ο Υφυπουργός Υγείας- «Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιείται την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου από τις 7 το πρωί, στο σαλόνι του ΠΑΓΝΗ, όπου οι εργαζόμενοι θα του επιφυλάξουν "θερμή" υποδοχή στον Υφυπουργό Υγείας, Δ. Βαρτζόπουλο.

Όπως αναφέρει το Σωματείο εργαζομένων σε ανακοίνωσή του:

"Η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου οργανώνουν φιέστα στο ΠΑΓΝΗ για να εξυμνήσουν την πολιτική που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες, ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις συνεχίζονται και χιλιάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι παραμένουν όμηροι.

Ο υφυπουργός Υγείας και υπεύθυνος για τα θέματα ψυχικής υγείας, κ. Βαρτζόπουλος σχεδιάζει να επισκεφθεί το νοσοκομείο μας την Τετάρτη 25/09.

Ο υφυπουργός Υγείας έρχεται στο ΠΑΓΝΗ σε μια διόλου τυχαία περίοδο, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, που προβλέπει κατάργηση των υπάρχουσων δομών απεξάρτησης, κλείσιμο ψυχιατρικών νοσοκομείων και παράδοση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους ιδιώτες και κάθε λογής ΜΚΟ. Έρχεται λοιπόν για να ελέγξει την πορεία αυτών των αλλαγών, της παράδοσης δηλαδή των υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε οργανισμούς που έχουν στόχο το κέρδος, μετατρέποντας με τη βούλα τους ασθενείς και τις οικογένειές τους σε πελάτες.

Ο υφυπουργός επισκέπτεται το νοσοκομείο σε μια περίοδο:
• Όπου οι δομές της Υγείας-Πρόνοιας-ΕΚΑΒ καταρρέουν. Το ΠΑΓΝΗ δεν μπορεί πλέον να σηκώσει το βάρος της υποβάθμισης των δομών του νησιού.
• Όπου ετοιμάζεται νέος χάρτης Υγείας που θα σημάνει συγχωνεύσεις, αλλαγή χαρακτήρα των νοσοκομείων, μετακινήσεις προσωπικού.
• Όπου έχουν ξεκινήσει τα απογευματινά χειρουργεία, το ιδιωτικό έργο στους νοσοκομειακούς γιατρούς, αλλά και η, για πρώτη φορά, απόσπαση των ψυχιατρικών δομών από το ΕΣΥ.
• Όπου λήγουν 31/9 οι συμβάσεις 150 εργαζόμενων στην καθαριότητα και τη σίτιση.

Την ίδια ώρα η ηγεσία του Υπουργείου και ο κος Βαρτζόπουλος συγκεκριμένα, προσπαθούν να καθησυχάσουν ότι δήθεν δεν θα αλλάξει τίποτα, ότι όλα γίνονται πιλοτικά και ότι όλα γίνονται με στόχο την αναβάθμιση της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης, ενώ παράλληλα ασκούν πιέσεις σε εργαζόμενους προκειμένου να υλοποιηθούν στο ακέραιο οι νόμοι που κλείνουν και συγχωνεύουν νοσοκομεία και δημόσιες δομές!

Αμφιβάλουμε αν θα τολμήσει να μπει στην Ψυχιατρική κλινική όπου τα ράντζα φτάνουν μέχρι την είσοδο, όπου οι ασθενείς νοσηλεύονται σε ακατάλληλες και αναξιοπρεπείς συνθήκες, στοιβαγμένοι στους διαδρόμους της Βραχείας ή στην “αποθήκη ψυχών” των Οξέων που εδώ και χρόνια υπόσχονται ότι θα επεκτείνουν.

Αμφιβάλλουμε αν θα επιχειρήσουν να μιλήσουν με τον μοναδικό παιδοψυχίατρο που έχει απομείνει στο νοσοκομείο και καλείται κάθε τόσο, με εντέλλεσθε, να εφημερεύει μόνος του για συνεχόμενες ημέρες ώστε να μπορέσει η κλινική να νοσηλεύσει παιδιά ή αν θα απευθύνει το λόγο στους ψυχιάτρους ενηλίκων που με δικιά του απόφαση επιχείρησε να αναγκάσει να εφημερεύουν στην Παιδοψυχιατρική, εκτελώντας χρέη άλλης ειδικότητας για να μπαλωθούν τα κενά που δημιούργησε η δικιά του πολιτική.

Αμφιβάλλουμε αν θα τολμήσει να μιλήσει με τους ασθενείς των δυο κλινικών και τις οικογένειές τους, για να μάθει ότι δεν μπορούν να βρουν ραντεβού σε παιδοψυχίατρο στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ η αναμονή για ραντεβού σε ψυχίατρο ενηλίκων είναι πολύμηνη.

Απαντάμε με την αλήθεια και διεκδικούμε:
• Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους!
• Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση όλων των δημόσιων δομών υγείας -πρόνοιας από το κρατικό προϋπολογισμό!
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού!
• Νέους οργανισμούς νοσοκομείων, που να αποκαθιστούν τις σύγχρονες ανάγκες!
• Μαζικές άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!
• Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!
• Ένταξη στα ΒΑΕ και αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος για όλους!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην στάση εργασίας 25/9 από τις 7πμ έως τις 11πμ, με συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου ώστε να δώσουμε απάντηση απέναντι σε όσα δρομολογεί η κυβέρνηση πιστή στις κατευθύνσεις τις ΕΕ, ενάντια στις ζωές μας, στις ζωές των παιδιών μας, στην ψυχική υγεία και την απεξάρτηση και συνολικά στο ΕΣΥ!

Η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική! Απαντάμε μέσα από την μαζικότητα των συνελεύσεων και των κινητοποιήσεων μας απέναντι στην προσπάθεια του Υπουργού Υγείας να παρουσιάσει τους υγειονομικούς που αγωνίζονται, τους υγειονομικούς που παλεύουν καθημερινά για την υγεία του λαού με χαμηλούς μισθούς, με τεράστιες ελλείψεις και εντατικοποίηση, ως «συμμορίες της μιζέριας».

Τους λέμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους μαζί με τον λαό, μαζί με τους ασθενείς μας και τις οικογένειές τους"!

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις