Κρήτη: Μετά από πέντε χρόνια και οκτώ αναβολές: Διακοπή στη δίκη για το κύκλωμα κοκαΐνης με τους 18 κατηγορούμενους!
Κρήτη: Μετά από πέντε χρόνια και οκτώ αναβολές: Διακοπή στη δίκη για το κύκλωμα κοκαΐνης με τους 18 κατηγορούμενους!

Κρήτη: Μετά από πέντε χρόνια και οκτώ αναβολές: Διακοπή στη δίκη για το κύκλωμα κοκαΐνης με τους 18 κατηγορούμενους!

Πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος από την ΕΛ.ΑΣ. και μετρώντας συνολικά 8 αναβολές, σήμερα επιτέλους κάθισαν στο εδώλιο του Εφετείου κακουργημάτων Χανίων οι 18 κατηγορούμενοι για την μεγάλη υπόθεση με κοκαΐνη στα Χανιά.

Ο ένας από τους κατηγορουμένους δεν είχε συνήγορο και του διόρισε το δικαστήριο, το οποίο έπειτα διέκοψε την δίκη για την ερχόμενη Δευτέρα.

Η πρώτη δίκη με τους 18 κατηγορούμενους είχε καθοριστεί να γίνει τον Απρίλιο του 2020 αλλά αναβλήθηκε καθώς είχε εκτιμηθεί πως δεν θα μπορούσαν να τηρηθούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού των διαδίκων.

Ακολούθησαν άλλες τρεις αναβολές για τον ίδιο λόγο (Οκτώβριος 2020Μάιος 2021Ιανουάριος 2022) και ενώ επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση τον Οκτώβριο του 2022 προέκυψε νέα αναβολή για τις 22 Μαρτίου 2023, μετά από αίτημα δικηγόρων καθώς ο κλάδος βρίσκεται σε κινητοποιήσεις. Έτσι και η εκδίκαση της υπόθεσης για τους 18 κατηγορούμενους αναβλήθηκε για την 8η Νοεμβρίου 2023 και στην συνέχεια για τον ίδιο λόγο αναβλήθηκε για την 6η Δεκεμβρίου 2023. Η δίκη αναβλήθηκε για ακόμη μία – ευτυχώς τελευταία- φορά και ξεκίνησε σήμερα, νωρίς το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι κατηγορούμενοι σταδιακά και μέχρι το 2020 αποφυλακίστηκαν.

Υπενθυμίζεται πως οι 18 που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση κατηγορούνται για τις εξής πράξεις:

  • Της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση
  • Της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, με τις ειδικότερες μορφές της εισαγωγής, προμήθειας, αγοράς, πώλησης, διάθεσης, διανομής, αποθήκευσης, κατοχής, μεταφοράς και μεσολάβησης.
  • Της νομιμοποίησης εσόδων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εντός των πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πρώτου κατηγορούμενου, για συγκάλυψη της αλήθειας ως προς την προέλευση της περιουσίας και σε βάρος του 11ου κατηγορούμενου για κατοχή περιουσίας.
  • Της παράνομης κατοχής όπλων και φυσιγγίων σε βάρος του 10ου κατηγορούμενου.
  • Της παράνομης κατοχής κυνηγετικών όπλων σε βάρος του 10ου κατηγορούμενου.

 

flashnews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις