Χρηματοδότηση 60.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για έργα αναβάθμισης στον Δήμο Ηρακλείου
Χρηματοδότηση 60.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για έργα αναβάθμισης στον Δήμο Ηρακλείου

Χρηματοδότηση 60.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για έργα αναβάθμισης στον Δήμο Ηρακλείου

Στις 20 Αυγούστου, η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου συνεδρίασε στο Δημοτικό Κατάστημα, με παρόντα όλα τα τακτικά μέλη της, υπό την προεδρία του Δημάρχου Αλέξιου Καλοκαιρινού.

Στη συνεδρίαση, η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή της ένταξης και χρηματοδότησης του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του προγράμματος European City Facility (EUCF), που ανήκει στο ευρύτερο πρόγραμμα Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η υπογραφή της συμφωνίας επιχορήγησης (Grant Agreement), που αφορά την εκπόνηση επενδυτικού πλάνου για την υλοποίηση παρεμβάσεων ενεργειακής απόδοσης. Η χρηματοδότηση που θα λάβει ο Δήμος ανέρχεται στα 60.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το επενδυτικό πλάνο που θα αναπτυχθεί με τη χρηματοδότηση αυτή περιλαμβάνει δράσεις όπως η ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων, η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, η υλοποίηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), καθώς και η αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών στον δημοτικό οδοφωτισμό με νέα τύπου LED.

Η απόφαση της Επιτροπής να συζητήσει το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης κρίθηκε επιτακτική λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων, καθώς η προθεσμία υπογραφής της συμφωνίας επιχορήγησης λήγει στις 30 Αυγούστου 2024. Ο Δήμος Ηρακλείου, ως ενεργός υπογράφων του Συμφώνου των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια, έχει ήδη ολοκληρώσει και τον πρώτο κύκλο παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ).

Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να ενισχύσει τη στρατηγική του Δήμου για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη βιώσιμη ανάπτυξη, προωθώντας παράλληλα την εφαρμογή πράσινων τεχνολογιών και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της πόλης.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις