Υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Δούκας και Γερουλάνος
Υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Δούκας και Γερουλάνος

Υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Δούκας και Γερουλάνος

Φουλ για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με τον Χάρη Δούκα να ανακοινώνει κι επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, ενώ λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα το ίδιο έπραξε από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε «δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι γι’ αυτό είμαι εδώ και ζητώ την στήριξή σας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη. Να νικήσει τη ΝΔ όπως στην Αθήνα».

Ο κ. Δούκας ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων είτε χάσει είτε κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία , συμφωνώντας παράλληλα με τον οδικό χάρτη που πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης για εκλογή ηγεσία τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε τον κύκλο της υπέρβασης. Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο με ανάταξη δυνάμεων, με τομές και ρήξεις με το παρελθόν. Για να ξαναγίνει κόμμα των μελών κι όχι κόμμα μηχανισμών δίνοντας ρόλο στον καθένα».

Πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη συντεταγμένα κι ενωμένοι να νικήσουμε τη ΝΔ. « Δεν αναζητούμε έναν μεσσία αλλά μια ηγεσία που θα ενώνει. Μόνος του δεν μπορεί κανείς αλλά χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης», υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας .

Υποστήριξε ότι τώρα θέτει θέμα ηγεσίας «γιατί τώρα το επιβάλλουν οι συνθήκες και χρειάζονται καθαρές απαντήσεις κι ευθύνες κι είμαι έτοιμος να τις αναλάβω».

Επίσης, ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται από τη ΝΔ και ζήτησε να τις καταδικάσουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ. «Δεν γίνεται να ανεχόμαστε τις παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη στα εσωτερικά μας», ανέφερε ο κ. Δούκας.

Στις 6 και 13 Οκτωβρίου οι εκλογές

Νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλο κύμα αμφισβήτησης, ανακοίνωσε πως οι εκλογές για την προεδρία θα διεξαχθούν στις 6 Οκτωβρίου, ενώ, εάν χρειαστεί, ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του κόμματος πραγματοποίησε ομιλία με βαριές αιχμές κατά εκείνων που έχουν εκφραστεί εναντίον του, ενώ μίλησε ακόμη και για «έλλειψη ηθικής».

Επιβεβαίωσε, όπως αναμενόταν, ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος σημειώνοντας «είναι αυτονόητο ότι θα ζητήσω ανανέωση της εντολής από τον δημοκρατικό κόσμο της παράταξής μας, από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ».

Είπε επίσης ότι την Κυριακή των ευρωεκλογών «ξεκίνησε ένα πρωτοφανές δημόσιο χαρακίρι της παράταξης» και πως έλαβε τις αποφάσεις του με βάση τον πάγιο γνώμονα που ακολουθεί «να μην είναι όμηρος κανενός».

Έκανε λόγο για πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών στο κόμμα, του τύπου «φύγε εσύ, να ρθω εγώ γιατί τι θα το κάνω καλύτερα χωρίς να υπάρχει ένα άλλο σχέδιο μια άλλη άποψη, στρατηγική συμφωνία».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις