Κρήτη: Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για δύο φωτιές τη νύχτα σε σπίτια
Κρήτη: Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για δύο φωτιές τη νύχτα σε σπίτια

Κρήτη: Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για δύο φωτιές τη νύχτα σε σπίτια

Τα ξημερώματα της Κυριακής, 23 Ιουνίου , η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρήτης κινητοποιήθηκε για να αντιμετωπίσει δύο ξεχωριστά περιστατικά φωτιάς, που ευτυχώς δεν οδήγησαν σε σοβαρές ζημιές ή τραυματισμούς.

Στο πρώτο περιστατικό, στις 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, ξέσπασε φωτιά σε κουζίνα σπιτιού στην περιοχή Γαρίπα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Η Πυροσβεστική έφτασε άμεσα στο σημείο, αλλά η γρήγορη αντίδραση των ενοίκων και του ιδιοκτήτη του σπιτιού είχε ήδη αποτρέψει την επέκταση της πυρκαγιάς. Οι κάτοικοι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν την άφιξη των πυροσβεστών, περιορίζοντας έτσι τις ζημιές στην κουζίνα. Παρά την άμεση παρέμβαση των κατοίκων, οι πυροσβέστες προχώρησαν σε διεξοδική επιθεώρηση για να διασφαλίσουν ότι δεν υπήρχαν περαιτέρω κίνδυνοι και να εντοπίσουν τα αίτια που προκάλεσαν το συμβάν.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 05:00 το πρωί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν ξανά σε περιστατικό φωτιάς, αυτή τη φορά στην πόλη των Χανίων. Η φωτιά ξέσπασε σε αποθήκη σπιτιού, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Δύο οχήματα με 4 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο την κατάσταση. Η φωτιά προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στην αποθήκη και οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περιορίσουν, αποτρέποντας την επέκτασή της στο υπόλοιπο σπίτι ή στα γειτονικά κτίρια.

Τα αίτια και των δύο πυρκαγιών διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις