Ηράκλειο: Ανακοίνωση του δ/ντη του μηχανολογικού για το συμβάν στην υπηρεσία του - «Θα είμαι πάντοτε στις επάλξεις για την τήρηση των νόμων»
Ηράκλειο: Ανακοίνωση του δ/ντη του μηχανολογικού για το συμβάν στην υπηρεσία του - «Θα είμαι πάντοτε στις επάλξεις για την τήρηση των νόμων»

Ηράκλειο: Ανακοίνωση του δ/ντη του μηχανολογικού για το συμβάν στην υπηρεσία του – «Θα είμαι πάντοτε στις επάλξεις για την τήρηση των νόμων»

Προσωπική ανακοίνωση εξέδωσε ο διευθυντής του μηχανολογικού γραφείου Ηρακλείου κος Ρομπογιαννάκης σχετικά με το σημερινό περιστατικό που διαδραματίστηκε στην υπηρεσία της οποίας ηγείται, περιγράφοντας βήμα βήμα και κάθε λεπτομέρεια το τι συνέβη σήμερα:

«Ως Διευθυντής της υπηρεσίας Μεταφορών και Επικ/νιων ΠΕ Ηρακλείου σας ενημερώνω υπεύθυνα για τα γεγονότα που σήμερα συνέβησαν στην υπηρεσία της οποίας προΐσταμαι:

Όλο το συμβάν έχει να κάνει με την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, το οποίο έχει την αρμοδιότητα εκδίκασης παραβάσεων εκπαιδευτών υποψηφίων  οδηγών. Μετά την από 13/12/2023 συνεδρίαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, επιβλήθηκαν ποινές σε κάποιες  σχολές οδηγών για παράβαση των διατάξεων του Π.Δ 208/2002. Η διαδικασία υποβολής ένστασης κατά των αποφάσεων του Πειθαρχικού συμβουλίου είναι νομοθετημένη και καθόλα αποδεκτή από την υπηρεσία. Αυτό που δεν είναι και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτό από την υπηρεσία είναι η με κάθε τρόπο εκ μέρους ενός και μόνο εκπαιδευτή απρεπής συμπεριφορά προς τα στελέχη της υπηρεσίας.

Σήμερα και περί ώρα 13:00, εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών «επιτέθηκε» φραστικά μέσω τηλεφώνου με έντονο ύφος στον Προϊστάμενο του Τμήματος Αδειών Οδήγησης, ο οποίος δεν άντεξε τη φραστική επίθεση και κατέρρευσε με αποτέλεσμα να κληθεί Ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ. Αυτός ήταν ο «τραυματισμός» τον οποίο αναφέρετε στο δημοσίευμα σας.

Στη συνέχεια ο ίδιος εκπαιδευτής προσήλθε στο γραφείο του Διευθυντή της υπηρεσίας και ωρυόμενος μπροστά σε πλήθος πολιτών και υπαλλήλων με φράσεις όπως «δεν είσαι άντρας ρε» , «δεν έπρεπε να φοράς παντελόνια», πρόσβαλλε όχι εμένα σαν άνθρωπο αλλά το διευθυντή δημόσιας υπηρεσίας.

Παρά την ένταση που δημιουργήθηκε δεν υπήρξε καμία χειροδικία μεταξύ πολιτών και υπαλλήλων. Ούτε ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής, ούτε ο Διευθυντής, αλλά και κανείς άλλος υπάλληλος της υπηρεσίας δεν «πιάστηκε στα χέρια» με κανένα. Επειδή όμως καθ’ όλη τη διάρκεια της διένεξης, σταμάτησε η λειτουργία της υπηρεσίας, περισσότερο από μια ώρα, η υπηρεσία προτίθεται να καταθέσει μήνυση για παρακώληση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και προσωπικά εγώ για προσβολή του προσώπου μου.

Από το βήμα αυτό δηλώνω ότι θα είμαι πάντοτε στις επάλξεις για την τήρηση των νόμων και δεν πρόκειται να κάνω πίσω όσες πιέσεις και απειλές κι αν δεχτώ. Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικ/νιων ΠΕ Ηρακλείου είναι σήμερα μια πρωτοπόρα υπηρεσία στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, θα παραμείνει και θα συνεχίσει, με καθαρότητα, εντιμότητα, και αξιοπρέπεια. Όλοι οι υπάλληλοι διακατέχονται από αίσθημα ευθύνης, ορθής διοικητικής κρίσης και είμαι υπερήφανος που διοικώ αυτή την υπηρεσία.

Με τιμή

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής

Γεώργιος Ρομπογιαννάκης».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις