Η Γωγώ Δελογιάννη μάς φτιάχνει μελομακάρονα! (vid)
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ
250 γρ. ηλιέλαιο
250 γρ. ελαιόλαδο ελαφρύ
70 γρ. κονιάκ
180 γρ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρικής
200 γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. γαρύφαλλο
2 κ.γ. κανέλα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
840 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500 γρ. νερό
800γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150γρ.μέλι
3 στικ κανέλας
3 γαρίφαλα
1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
500 γρ. καρύδια σπασμένα