Χούμους με ψητό κρεμμύδι και ελληνικές γλυκοπατάτες
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
Για το χούμους
2 κρεμμύδια
300 γρ ρεβύθια
2 σκελίδες σκόρδο ψημμένες
3 κσ χυμός λεμόνι
Σκούπας ταχίνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Νερό από τα βρασμένα ρεβίθια
Αλάτι-πιπέρι
Για τις γλυκοπατάτες
2 Ελληνικές γλυκοπατάτες
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κλωνάρια θυμάρι
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο σκόνη
Αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αραβικές πίτες ψημμένες
Φύλλα μαϊντανού