Σπιτική μηλόπιτα
Σπιτική μηλόπιτα

Σπιτική μηλόπιτα

Αρωματισμένη με κανέλα και μοσχοκάρυδο

Υλικά

  • 6-7 μήλα, καθαρισμένα, κομμένα και ξεφλουδισμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • Φύλλο ζύμης για πίτα (περίπου 6-8 φύλλα)
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Κανέλα και ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Βήμα 3

Στρώστε τα φύλλα ζύμης σε ένα ταψί, αφήνοντας τις άκρες να κρέμονται έξω.

Βήμα 4

Απλώστε το λιωμένο βούτυρο πάνω στα φύλλα ζύμης.

Βήμα 5

Προσθέστε το μείγμα μήλων στο κέντρο της ζύμης.

Βήμα 6

Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από τα μήλα, δημιουργώντας ένα πακέτο.

Βήμα 7

Ψεκάστε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίστε με κανέλα και ζάχαρη.

Βήμα 8

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Βήμα 9

Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Μαγειρική - Τελευταία Νέα
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 300×185