Κοτόπουλο satay
Κοτόπουλο satay ή αλλιώς λαχταριστά ασιατικά σουβλάκια, με φιστίκια. Ιδανικά για τα παιδιά και για πάρτι.
Υλικά
Για το κοτόπουλο
40 κομματάκια από μπούτι κοτόπουλου (40γρ. το καθένα)
1 πακέτο ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
100γρ. φιστίκια αράπικα χοντροσπασμένα
Για τη μαρινάδα
1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1-2 καυτερές κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
20γρ. γκαλάγκαλ (θα το βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά)
½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε κόκκους
2 κουτ. γλυκού κύμινο
20ml σάλτσα σόγιας
25ml κουτ. γλυκού fish sauce
30γρ. ζάχαρη καστανή
30ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε όλα τα υλικά της
μαρινάδας στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά.
Βήμα 2
Μεταφέρετε τη μαρινάδα σε μπολ, βάζετε μέσα το κοτόπουλο και το αφήνετε για 3 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο. Αν θέλετε, το αφήνετε και 24 ώρες.
Βήμα 3
Περνάτε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ξύλινα σουβλάκια που έχετε πρώτα μουσκέψει σε νερό για 20 λεπτά. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ μέχρι να ψηθούν καλά μέσα και να μείνουν ζουμερά.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα σουβλάκια κοτόπουλου πασπαλίζοντας από πάνω με τα φιστίκια.