Μετά την εφιαλτική τραγωδία... Τι μένει; - Πρόεδρος Ε.Ε.Σ: «Υπήρξε άμεση ανταπόκριση»
Μετά την εφιαλτική τραγωδία... Τι μένει; - Πρόεδρος Ε.Ε.Σ: «Υπήρξε άμεση ανταπόκριση»

Μετά την εφιαλτική τραγωδία… Τι μένει; – Πρόεδρος Ε.Ε.Σ: «Υπήρξε άμεση ανταπόκριση»

Μια εφιαλτική τραγωδία που θα μείνει για πάντα στην ιστορία, γράφτηκε χθες αργά το βράδυ στη Λάρισα, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα κοστίζοντας τη ζωή πολλών ανθρώπων κάθε ηλικίας.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, μίλησε στο iraklionews.gr για τη συνεισφορά τους σε αυτούς τους ανθρώπους.

Μόλις έγινε γνωστό το τραγικό αυτό συμβάν στον Ερυθρό Σταυρό, υπήρξε άμεση ανταπόκριση, ανέφερε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα ήρθαν σε επικοινωνία με εθελοντές από την Κατερίνη, την Ελασσόνα και τη Λάρισα, οι οποίοι προσέφεραν τη βοήθειά τους στα θύματα του δυστυχήματος, το συντομότερο δυνατό.

Δείτε εδώ: Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής από υπουργός Μεταφορών!

Δείτε εδώ: Αποκάλυψη για τη σύγκρουση τρένων: To μοιραίο σήμα του σταθμάρχη

Δείτε εδώ: Τέμπη: «Έχω ενημερώσει τους πάντες από το 2014» – Το έγγραφο κόλαφος πρώην στελέχους της ΕΡΓΟΣΕ 

Οι τραγικές εικόνες που χαράχτηκαν στο μυαλό τους

"Η κατάσταση που αντίκρυσαν οι εθελοντές μόλις έφτασαν ήταν ένας εφιάλτης. Όλα ήταν καμμένα, η θερμοκρασία είχε φτάσει στους 1300 με 1500 βαθμούς Κελσίου, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο το έργο των εθελοντών. Ακόμη και με αυτές τις συνθήκες κατάφεραν να βοηθήσουν τους τραυματίες, ενώ σύλλεξαν πτώματα τα οποία είχαν εκσφενδονιστεί 200 με 300 μέτρα μακριά από το σημείο του δυστυχήματος", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΕΣ.

Πρόκειται για εικόνες οι οποίες δεν θα φύγουν ποτέ από τη σκέψη κάποιου που τις αντίκρυσε. Όμως συνέχισαν το έργο τους μέχρι τα ξημερώματα και ακόμα και τώρα έχοντας μεταφέρει τους τραυματίες στα νοσοκομεία, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να περιθάλψουν τον κόσμο που το έχει ανάγκη.

Ψυχολογική υποστήριξη στις οικογένειές τους

Οι άνθρωποι που είχαν άτομα της οικογένειάς τους χρειάζονται ιδιαίτερη στήριξη ψυχολογικά, και αυτό τον ρόλο τον έχουν αναλάβει οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί στα νοσοκομεία της Λάρισας, της Ελασσόνας και της Κατερίνης. Δεν φεύγουν λεπτό από το πλευρό εκείνων των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους και πονάνε. Παραμένουν ακόμη και τώρα δίπλα τους.

Μεγάλη συνεισφορά Αιμοδοσίας!

Μέσα σε όλο αυτό τον εφιάλτη, οι άνθρωποι υπενθυμίζουν καθημερινά ότι είναι κάθε στιγμή δίπλα στους συνανθρώπους τους που το χρειάζονται και προσφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν! Και τα δύο νοσοκομεία στο κέντρο της Λάρισας δίνουν αίμα στους τραυματίες δίνοντας ελπίδα μέσα στα "συντρίμμια".

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις