Μήνυμα συμπαράστασης στους σεισμόπληκτους Τουρκίας-Συρίας από το Αρκαλοχώρι
Μήνυμα συμπαράστασης στους σεισμόπληκτους Τουρκίας-Συρίας από το Αρκαλοχώρι

Μήνυμα συμπαράστασης στους σεισμόπληκτους Τουρκίας-Συρίας από το Αρκαλοχώρι

Ο σεισμός στην Τουρκία έφερε τα πάνω κάτω, κάνοντας και τον πιο σκληρό να λυγίσει. Οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου απλώνουν χέρι βοηθείας στην Τουρκία και τη Συρία με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο πρόεδρος Συλλόγου Σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος η "Ελπίδα", κύριος Κώνσταντινός Γκαντάτσιος μίλησε στο iraklionews.gr δηλώνοντας ότι συμμερίζεται τον πόνο των ανθρώπων που βίωσαν τον φονικό πόλεμο στην Τουρκία και την Συρία τις προηγούμενες μέρες.

"Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του σεισμού σε Τουρκία και Συρία με τους χιλιάδες νεκρούς και τον μεγάλο αριθμό αστέγων, πονάμε και αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στους πληγέντες ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου γνωρίζουν καλά τι θα πει να χάσεις γνωστούς, συγγενείς καθώς και το σπίτι σου, το κατάστημα σου, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όπως επίσης γνωρίζουν πως είναι να ζεις μακρυά από ένα φυσιολογικό σπίτι για μήνες ή και για χρόνια, εγκλωβισμένος σε εργοταξιακά κοντέινερ και αποκομμένος απο τους παλιούς γνωστούς.

"Μη έχοντας την δυνατότητα της παροχής υλικής ανακούφισης καθώς και της φιλοξενίας, ως ομοιοπαθής πληττόμενη περιοχή θα προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνους τους δρόμους της αγάπης, οι οποίοι θα αποτελέσουν την αρχή άμβλυνσης των δυσκολιών, για να επιστρέψουν οι κάτοικοι σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής μακρυά από τις οδυνηρές αναμνήσεις του φονικού σεισμού", είπε ακόμη ο κύριος Γκαντάτσιος.

Όταν χτύπησε ο σεισμός το Αρκαλοχώρι

Πριν 16 μήνες δέχτηκαν βοήθεια και οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου, έπειτα από τον σεισμό που τους έπληξε. Η βοήθεια ήρθε από παντού. Ξένοι και Έλλήνες ενώθηκαν για να δώσουν ένα χέρι βοηθείας σε όσους το είχαν ανάγκη. Δεν υπολογίζουν θρησκεία, χρώμα, εθνικότητα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές γίνονται όλοι μια γροθιά.

Είναι δίπλα τους με κάθε δυνατό τρόπο, παρά τις δυσκολίες

 

Στηρίζουν τον πόνο τους με κάθε δυνατό τρόπο, παραόλο που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στο έργο τους. Μπορεί να μη διαθέτουν γραφεία, να αντιμετωπίζουν προβλήματα, να διαθέτουν λίγες δυνάμεις, να έρχονται "αντιμέτωποι" με την απαξίωση της πολιτείας, όμως βοηθούν με κάθε μέσο. Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρούχα και οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν οι πληγέντες της Τουρκίας και της Συρίας.

Ως σύλλογος με τις μικρές και πενιχρές δυνατότητες, θα συμβάλλουν και στη συγκέντρωση βοήθειας στοιχιζόμενοι δίπλα στους φορείς, καθώς επίσης φιλοδοξούν να βρουν συνοδοιπόρους και να οργανώσουν μαζί την συμβολική οληγοήμερη φιλοξενία προς ανακούφιση παιδιώναπο τις πληγείσες περιοχές.

"Η καρδιά μας δίπλα σας", είπε κλείνοντας ο πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις