Ρεύμα: Κλείνουν τα κλιματιστικά, βγάζουν τις λάμπες – Πώς εξοικονομούν ρεύμα οι καταναλωτές

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Όχι μόνο δεν ανοίγουν τα κλιματιστικά στην καρδιά του καλοκαιριού, αλλά τα βγάλουν τελείως από την πρίζα και δεν σταματούν μόνο εκεί.

Πολλοί καταναλωτές ξηλώνουν ακόμα και τις λάμπες από τα φωτιστικά τους για να καταφέρουν να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα στον λογαριασμό ρεύματος.

Και δεν είναι μόνο τα κλιματιστικά που μπαίνουν στον «πάγο» λόγω ακρίβειας, αλλά και οι υπόλοιπες ενεργοβόρες συσκευές. Κουζίνες και πλυντήρια μπαίνουν σε λειτουργία μόνο τις ώρες που τα νοικοκυριά έχουν νυχτερινό ρεύμα που είναι πιο φθηνό.

«Αποσυνδέω όλες τις συσκευές, βγάζουμε όλες τις συσκευές από την πρίζα για να μην υπάρχει κατανάλωση και γενικότερα προσπαθούμε να εξοικονομούμε όση περισσότερη ενέργεια γίνεται στο σπίτι».

Τα νοικοκυριά δεν περίμεναν τις συστάσεις των ειδικών για να ξεκινήσουν την εξοικονόμηση ενέργειας από τον Αύγουστο. Ήδη τα κλιματιστικά ανοίγουν τις πολύ δύσκολες μέρες του μήνα όταν είναι πλέον μόνο απαραίτητα, ενώ και οι υπόλοιπες ενεργοβόρες συσκευές λειτουργούν τις ώρες που έχει νυχτερινό ρεύμα.

«Φροντίζουμε να κατεβάζουμε μεγάλες συσκευές όπως το θερμοσίφωνο δεν το κρατάμε τόση ώρα ανοιχτό, το έχουμε περιορίσει πάρα πολύ σε χρήση».

Οι καταναλωτές ξαναγυρίζουν στην εποχή που ο ανεμιστήρας ήταν το μόνο μέσο ψύξης. Τις ημέρες του καύσωνα όμως που η ζέστη είναι ανυπόφορη, τα κλιματιστικά ανοίγουν αλλά όχι στους 19 βαθμούς.

Ειδικά φέτος, που οι τιμές ρεύματος σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει ο χειμώνας, οι καταναλωτές κλείνουν τηλεοράσεις, αποκωδικοποιητές, ρούτερ και υπολογιστές.

Περισσότερες Ειδήσεις