Οι σύμμαχοι της Ελλάδας
Οι σύμμαχοι της Ελλάδας

Οι σύμμαχοι της Ελλάδας

<<Ψυχρολουσία >> για τους Έλληνες αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπερκ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την προηγούμενη εβδομάδα.
Με απόλυτη σοβαρότητα περιέγραψε λακωνικά την υφιστάμενη κατάσταση της Ελληνοτουρκικής κρίσης λέγοντας ότι υπάρχουν << διαφωνίες >> μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και πως πρέπει να υπάρξει <<αυτοσυγκράτηση>>.

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι θεμιτές οι ανησυχίες που επικαλείται η Τουρκία για να προβάλλει ενστάσεις στην ένταξη της Φιλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Η καταστρατήγηση του Διεθνούς Δικαίου από την Άγκυρα που αμφισβητεί απροκάλυπτα την κυριαρχία στα ελληνικά νησιά δεν είναι απλές διαφωνίες και δεν αφορά αμφισβητούμενη φάση πέναλτι σε ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ο Στόλτενμπερκ αντί να στείλει αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει αμέσως τις προκλήσεις και να λειτουργήσει ως μέλος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, χάιδεψε προκλητικά τα αυτιά του Ερντογαν για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια.

Έκανε <<γαργάρα>> τις αντιρρήσεις της Τουρκίας αφουγκραζόμενος τις δήθεν ανησυχίες της για την τρομοκρατική οργάνωση ΡΚΚ που επικαλείται για να βάλει βέτο στην ένταξη στο ΝΑΤΟ της Φιλανδίας και της Σουηδίας.

Ας υποθέσουμε ότι αυτό το σενάριο που επικαλείται η Τουρκία είναι αληθινό και θέλει να τηρηθεί η διεθνής νομιμότητα για το ΡΚΚ και την προστασία που του πρόσφεραν οι σκανδιναβικές χώρες.

Σε όλα τα υπόλοιπα έχει δίκιο η Τουρκία;

Τηρεί το Διεθνές Δίκαιο;

Έχει υπογράψει την συμφωνία για το Δίκαιο της θάλασσας;

Παραβιάζει καθημερινά τον ελληνικό εναέριο χώρο;

Απειλεί την Ελλάδα για τα νησιά από την Λήμνο μέχρι το Καστελόριζο;

Έχει εισβάλει στη Συρία, έχει στείλει στρατεύματα στη Λιβύη και έχει εμπλακεί στον πόλεμο Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν;

Για όλα ο Σόλτενμπερκ δεν είπε κουβέντα λες και κρατά κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα, και πίσω από αυτές τις πραγματικές παραβιάσεις της Διεθνούς νομιμότητας υπήρξε σιωπή που μαρτυρεί συνενοχή και του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α.

Μετά από όλα τα παραπάνω εύλογα γεννάται το ερώτημα .

Που είναι πραγματικά οι σύμμαχοι της Ελλάδας;

Οι Η.Π.Α παρά του ότι όπως φαίνεται αυτήν την περίοδο διατηρούν κακές σχέσεις με την Τουρκία και λένε ότι σταμάτησαν να την εξοπλίζουν, όχι μόνο δεν πιέζουν αποτελεσματικά, αλλά συνεχίζουν να την <<βαβαλίζουν>>, επιβεβαιώνοντας την σημαντική γεωπολιτική θέση που κατέχει στην προώθηση των αμερικανικών σχεδίων –συμφερόντων.

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν προτίθενται να ασκήσουν σοβαρές πιέσεις πέραν από τις γνωστές απλές δηλώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα, καταδίκες χωρίς νόημα και ανύπαρκτες κυρώσεις, αφού δεν διαθέτουν ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική και κοινή στρατιωτική αμυντική οργάνωση.

Γι’ αυτό δικαιολογημένα προκαλείται η υποψία ότι οι Η.Π.Α προκειμένου να προωθήσουν τα σχέδια τους για τις κυοφορούμενες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή και στην Τουρκία, την ενθαρρύνουν έμμεσα, ευνοώντας χρόνο με τον χρόνο την αλλαγή του σημερινού καθεστώτος στο Αιγαίο.

Είναι φανερό ότι στην προχθεσινή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ η φωνή της Ελλάδας δεν ακούστηκε , αλλά ούτε η Τουρκία τόλμησε να αναφερθεί στις προκλητικές διεκδικήσεις της.

Άραγε θα έρθει κάποτε η ώρα εκείνη που οι φίλοι οι εταίροι και οι σύμμαχοι της Ελλάδας θα μιλήσουν με καθαρές κουβέντες και θα πάρουν ξεκάθαρες θέσεις απέναντι στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της Τουρκίας;

Μέχρι πότε οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ θα παίζουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο στρατηγικής προκλήσεων, έμπρακτης αμφισβήτησης των Ελληνικών συνόρων και Διεθνών Συμβάσεων.

Ο παραλογισμός και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας φουντώνουν από την παράλογη αντιμετώπιση της Δύσης που με εξαίρεση τον Μακρόν και τη Γαλλία, ακόμη στηρίζει και εξοπλίζει την Τουρκία.

Απαιτείται απάντηση σοβαρή σφυρηλατώντας την ενότητα του λαού, αξιοποιώντας το υψηλό φρόνιμα του Ελληνικού Στρατού, αναζητώντας στήριξη από τους μοναδικούς συμμάχους της Ελλάδας, τους Έλληνες.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Απόψεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις