Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο πυροσβέστης με πρόβλημα υγείας – Υπό έλεγχο οι φωτιές

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Σε ολονύχτια επιφυλάκη έμεινε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε Λυγαριά και Γέννα, με τις δύο φωτιές να έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Από την πυρκαγιά στη Γέννα, ένας πυροσβέστης από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πυργού, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, παρουσίασε πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο, με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την υγεία του, καθώς πρόκειται για πρόβλημα υγείας παθολογικής φύσεως.

Το χρονικό των δύο πυρκαγιών

Ακόμη ένα περιστατικό έθεσε επί ποδός την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Νομό Ηρακλείου, μιας και ξέσπασε φωτιά σε περιοχή της Γόρτυνας, συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Γέννα.

Η φωτιά ήταν μεγάλη σε λόφο της περιοχή, ενώ το ευτυχές είναι πως δεν απείλησε κατοικημένες περιοχής

Στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα από το ΠΚ Πύργου, δύο υδροφόρα οχήματα από τον Δήμο και την Περιφέρεια Κρήτης, μία ομάδα πεζοπόρων καθώς και μία ομάδα δασοπυροσβεστών (ΕΜΟΔΕ), η οποία επιχειρεί για δεύτερη φορά στην Κρήτη, ενώ συνολικά επιχείρησαν 45 άνδρες.

Στη Λυγαριά, ξέσπασε νέα φωτιά σε χορτολειβαδική έκταση, με τους πυροσβέστες να δίνουν μεγάλη μάχη για να μην επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκδηλωθεί σε ρέμα, ενώ ξεκίνησε εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο σε οικόπεδο.

Περισσότερες Ειδήσεις