Οδηγός του ΚΤΕΛ απαίτησε να κατέβει κοπέλα που δεν ήταν «σωστά ντυμένη»
Οδηγός του ΚΤΕΛ απαίτησε να κατέβει κοπέλα που δεν ήταν «σωστά ντυμένη»

Οδηγός του ΚΤΕΛ απαίτησε να κατέβει κοπέλα που δεν ήταν «σωστά ντυμένη»

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απαίτηση του οδηγού των ΚΤΕΛ Ξάνθης να κατέβουν δύο επιβάτες από το λεωφορείο, ενώ είχαν πληρώσει κανονικά εισιτήριο για να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, επειδή μία κοπέλα δεν ήταν «σωστά» ντυμένη. Μάλιστα επικαλέστηκε τη σύσταση της σταθμάρχη να φορέσει κάτι «παραπάνω», καθώς η επιβάτιδα δεν φορούσε κάποιο «αρεστό» ένδυμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής και το κατέγραψε ο φίλος της κοπέλας, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον οδηγό για την απαίτησή του να μην ταξιδέψουν, ενώ ζήτησε από τους υπόλοιπους επιβάτες να του πουν εάν είναι ή όχι σωστό αυτό που συμβαίνει.

Οι επιβάτες του λεωφορείου που ανταποκρίθηκαν, αντέδρασαν και υπερασπίστηκαν την κοπέλα ήταν ελάχιστοι.

Στο πλευρό του οδηγού που ζήτησε από τους δύο επιβάτες να κατέβουν διότι η κοπέλα ήταν -κατά την άποψή του- ντυμένη προκλητικά, στέκεται ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ξάνθης, Θέμης Γεωργιάδης, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα στείλει σχετική επιστολή στο υπουργείο Μεταφορών και πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, χωρίς φυσικά να εξηγεί το περιεχόμενο της μήνυσης.

«Αν είναι προκλητική η ενδυμασία φυσικά, έχουμε σύσταση από το υπουργείο Υγείας για υγειονομικούς ελέγχους και τέτοια» είπε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ξάνθης στο Mega, ενώ αναρωτήθηκε κατά πόσο «είναι σωστό ένας άνθρωπος να ταξιδέψει γυμνός και μετά να ταξιδέψει κάποιος άλλος».

«Η σταθμάρχης έκανε, αρχικά, έλεγχο στα εισιτήρια και έγινε σύσταση για την ενδυμασία της νεαρής κυρίας. Εάν είναι προκλητική η ενδυμασία των επιβατών, οι οδηγοί έχουν δικαίωμα προς σύσταση, είναι σωστό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ξάνθης δεν δίστασε να αναπαράγει την ισοπεδωτική προκατάληψη για τα τοξικοεξαρτώμενα άτομα, συγκρίνοντας την κοπέλα που φορούσε ένα τοπάκι μαζί τους, με απαράδεκτο ύφος.

«Θα έπρεπε να φορά τουλάχιστον ένα μπλουζάκι. Δεν της έκανε κάποια παρατήρηση σοβαρή. Και μετά δημιουργήθηκε ένα κομφούζιο. Άρχισε να βρίζει και ο σύντροφος της. Εμείς τους κάναμε μία απλή σύσταση. Δεν της μιλήσαμε άσχημα. Αν νομίζουν ότι έχουν δίκιο ας κάνουν μήνυση, ας πάμε στα δικαστήρια. Τράβηξαν βίντεο και εξέθεσαν και τον οδηγό χωρίς να έχουν τη συγκατάθεση του» ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργαντάς.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις