Realtors Kreta
Realtors Kreta

Κάμπι Λάμε: Από εργάτης εργοστασίου στην κορυφή του TikTok – Δείτε βίντεο

Ο 22χρονος Ιταλο-σενεγαλέζος ξεπέρασε το απόγευμα της Πέμπτης τους 142,8 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok και άφησε πίσω του την Σάρλι Ντ΄Αμέλιο με 142,3 εκατομμύρια, δύο χρόνια αφότου δημιούργησε τον λογαριασμό του στην εφαρμογή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης

Ο νέος… βασιλιάς του TikTok είναι και επίσημα ο Κάμπι Λάμε (Khaby Lame). Ο 22χρονος Ιταλο-σενεγαλέζος πρώην χειριστής μηχανών σε εργοστάσιο του Τορίνο κατάφερε να ξεπεράσει τη 18χρονη χορεύτρια Σάρλι Ντ΄Αμέλιο, μια έφηβη από την Καλιφόρνια που δημοσιεύει παιχνιδιάρικα βίντεο και να γίνει ο κορυφαίος TikToker του κόσμου.

Ο Λάμε ξεπέρασε το απόγευμα της Πέμπτης (23/6) τους 142,8 εκατομμύρια ακόλουθούς στο TikTok και άφησε πίσω του την Σάρλι Ντ΄Αμέλιο με 142,3 εκατομμύρια, δυο χρόνια αφότου δημιούργησε τον λογαριασμό του στην εφαρμογή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΣΤΟ TIKTOK», αναφώνησε ένας θαυμαστής κάτω από το πιο πρόσφατο κλιπ του Λάμε μόλις ο 22χρονος ανέβηκε στην πρώτη θέση.

@khaby.lame Tag your friends who simulate frequently 🤣@433 #learnfromkhaby #learnontiktok @tiktok @tiktokcreators ♬ suono originale – Khabane lame

Ο Καμπάνε Λάμε γεννήθηκε στη Σενεγάλη και μετακόμισε στην Ιταλία με τους γονείς του όταν ήταν ενός έτους. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε εργατικές κατοικίες, οι οποίες θεωρεί ότι τον προστάτευσαν από τον ρατσισμό και τον έβγαλαν στον κόσμο πέρα από την Ιταλία.

Αποφάσισε να ασχοληθεί με το TikTok το 2020 μόλις έχασε τη δουλεία του σε ένα εργοστάσιο κοντά στο Τορίνο, την εποχή που η Ιταλία μπήκε για πρώτη φορά σε lockdown λόγω κορωνοϊού.

Περνούσε τις μέρες του στο σπίτι των γονιών του στο με τα τρία αδέλφια του, αναζητώντας άλλη δουλειά, όταν αρχικά όπως πολλοί TikTokers, δημιούργησε κλιπ με τον εαυτό του να χορεύει, να παρακολουθεί βιντεοπαιχνίδια ή να κάνει κωμικά ακροβατικά.

Στη συνέχεια, άρχισε να κοροϊδεύει τα δήθεν κόλπα που κατακλύζουν το διαδίκτυο, αντιδρώντας σε αυτά με ένα χαρακτηριστικό σιωπηλό ανασήκωμα των ώμων ή ένα βλέμμα εκνευρισμού και έγινε… viral.

Η ιδέα να αποδομεί βίντεο άλλων χρηστών, που κάνουν κάτι περίπλοκο, όταν η λύση είναι πολύ απλή και τις περισσότερες φορές αυτονόητη ήταν που τον οδήγησε σε μια επιτυχία που ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν.

«Η πανδημία είχε μόλις ξεκινήσει και βαριόμουν να έχω πολύ χρόνο στα χέρια μου, οπότε άρχισα να κάνω βίντεο στο TikTok», είχε πει ο Λαμέ σε συνέντευξή του στο Forbes τον περασμένο Μάρτιο και εξήγησε πόση ώρα αφιερώνει για να δημιουργήσει ένα βίντεο.

«Κάθε μέρα, αφιερώνω τουλάχιστον τρεις ώρες αναζητώντας το κατάλληλο βίντεο για παρωδία. Πάντα προσπαθώ να προσέχω να μην προσβάλλω κανέναν με τα βίντεο μου και πάντα προτιμώ να αστειεύομαι με ανάλαφρη παρωδία», είχε αναφέρει.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η πιο ακριβή αγορά που έχει κάνει από τότε που έγινε διάσημος είναι ένα iPhone 12, ώστε να μπορεί να τραβήξει καλύτερα βίντεο.

Αλλά η ζωή του έχει αλλάξει ριζικά τους τελευταίους 18 μήνες. Από άνεργος νέος, που ζούσε με τους γονείς του, τώρα μένει μαζί με τον ατζέντη του στο Μιλάνο και ελπίζει σύντομα να μετακομίσει στο Χόλιγουντ.

Το Influencer Marketing Hub εκτιμά ότι ο Κάμπι Λάμε κερδίζει 50.461 με 84.102 ανά βίντεο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Περίεργα - Παράξενα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις