Μενέλαος Μποκέας :«Να πρωταγωνιστεί η αυτοδιοίκηση στο σχεδιασμό αναπτυξιακών έργων»

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχουν οι δήμοι στο σχεδιασμό των μεγάλων αναπτυξιακών έργων επεσήμανε κατά την τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης με τη παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου τόνισε πως η ενεργή συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των μεγάλων έργων αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου αυτά να έχουν ουσιαστικό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.

Αναφερόμενος στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, ο Μενέλαος Μποκέας έθιξε μεταξύ άλλων το ζήτημα της υποστελέχωσης των δήμων που οξύνθηκε λόγω του προγράμματος Κινητικότητας αλλά και την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη πρόσθετης οικονομικής στήριξης των δήμων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης λόγω της ενεργειακής κρίσης, ενώ παράλληλα επεσήμανε την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών εγκρίσεων των προτάσεων που έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Περισσότερες Ειδήσεις