Realtors Kreta
Realtors Kreta

Μαλάδες: Εικόνες καταστροφής στις επιχειρήσεις μετά τη φωτιά (pics)

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που υπέστησαν οι τρεις επιχειρήσεις στην περιοχή της Φοινικιάς μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Τρίτη.

Μέχρι και αυτή την ώρα παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις με δύο οχήματα, καθώς υπάρχουν ακόμη ενεργές μικρές εστίες, σχεδόν 48 ώρες μετά.

Μετά την ολοκλήρωση της αποκάθαρσης θα ξεκινήσει από την Πυροσβεστική η διαδικασία της προανάκρισης, προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της φωτιάς, η οποία πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και στις τρεις επιχειρήσεις επεξεργασίας ξύλου, αποθήκευσης ξυλείας και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, αντίστοιχα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν κατέστρεψαν ολοκληρωτικά τα ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν στον εσωτερικό χώρο των επιχειρήσεων, όπως επίσης τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις και τις κτιριακές υποδομές τους.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το iraklionews.gr, οτι τεράστιοι σιδηροδοκοί λύγισαν από την πύρινη λαίλαπα και όλα έχουν μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα.

Μαλάδες: Εικόνες καταστροφής στις επιχειρήσεις μετά τη φωτιά (pics)

Μαλάδες: Εικόνες καταστροφής στις επιχειρήσεις μετά τη φωτιά (pics)

Η άμεση και οργανωμένη επέμβαση της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα, απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς περιορίζοντάς την σε υλικές ζημιές. Το συμβάν ωστόσο, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί η ευρύτερη βιομηχανική ζώνη Φοινικιάς – Μαλάδων.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και ιδιοκτήτης μιας από τις τρεις κατεστραμμένες επιχειρήσεις κ. Μανώλης Κουμαντάκης, παρόλο που η φωτιά ξέσπασε δίπλα στη ΔΕΥΑΗ, δεν υπήρχαν πυροσβεστικοί κρουνοί και χρειάστηκε να σπάσουν τις πόρτες της Δημοτικής Επιχείρησης, μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά, για να πάρουν νερό, το οποίο μάλιστα δεν είχε την απαιτούμενη πίεση για να γίνει έγκαιρα η κατάσβεση.

Μαλάδες: Εικόνες καταστροφής στις επιχειρήσεις μετά τη φωτιά (pics)

Μαλάδες: Εικόνες καταστροφής στις επιχειρήσεις μετά τη φωτιά (pics)

Το πρόβλημα έχει τεθεί πολλές φορές στο παρελθόν, οπότε και έγιναν προσπάθειες να οριοθετηθεί η συγκεκριμένη βιομηχανική ζώνη, μέσα στην οποία υπάρχουν και κατοικίες, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη δραστικών μέτρων για να μην υπάρξουν θύματα, αναφέρει ο κ. Κουμαντάκης και επισημαίνει την ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου για την έλλειψη υποδομών στην περιοχή, παρά το γεγονός οτι καταβάλλονται από τις επιχειρήσεις όλα τα αναλογούντα δημοτικά τέλη.

Στα μείζονα προβλήματα της βιομηχανικής ζώνης Φοινικιάς – Μαλάδων συμπεριλαμβάνεται και η δυσκολία πρόσβασης και κυρίως, εξόδου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς εκτός από τον κεντρικό δρόμο, οι υπόλοιποι δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις