Realtors Kreta
Realtors Kreta

Απολογούνται οι οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση τοκογλυφίας και εκβίασης

Ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί, προκειμένου να απολογηθούν, οι 4 πρώτοι από τους 8 συλληφθέντες για το μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας το οποίο, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, δραστηριοποιείτο τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη.

Οι απολογίες των τεσσάρων Αλβανών που προσήχθησαν πρώτοι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ στη συνέχεια, στη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας και οι 4 Έλληνες.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 8 κατηγορούμενοι είναι βαρύτατες, ανάμεσά τους οι πράξεις της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης, καθώς και της τοκογλυφίας και νομιμοποίησης εσόδων από ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αρχηγικός ρόλος αποδίδεται στον 47χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Τόσο στον ίδιο, όσο και σε βάρος δύο Αλβανών, 30 και 32 ετών, οι οποίοι φέρονται να συναποτελούν με τον πρώτο τον “σκληρό πυρήνα” της οργάνωσης, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Μεταξύ άλλων, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εκβίαση από κοινού και κατά μόνας, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και άπαξ τελεσθείσα με σωματική βία και απειλές, τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση, αρπαγή από κοινού και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις