Κρήτη: «Άνοιξαν» οκτώ σπίτια και έφυγαν με λεία αξίας 3.000 ευρώ

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Οκτώ σπίτια είχαν «ανοίξει» τέσσερις Έλληνες, (3 άνδρες και μια γυναίκα), στο Ηράκλειο, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και εργαλεία συνολικής χρηματικής αξίας σχεδόν 3.000 ευρώ καθώς και 2 πιστόλια.

Οι οκτώ υποθέσεις κλοπών εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και σε βάρος των τεσσάρων ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση οχτώ (8) υποθέσεων κλοπών (πέντε τετελεσμένες και τρεις απόπειρες) οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών (3 άνδρες και γυναίκα) κατηγορουμένων για κατά περίπτωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι τρεις ημεδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο 2021 εως και τον Ιούνιο 2022 είχαν διαπράξει οχτώ κλοπές –διαρρήξεις σε οικίες με τη χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της ημεδαπής.

Συνολικά αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, καλώδια και εργαλεία συνολικής χρηματικής αξίας σχεδόν 3.000 ευρώ καθώς και δύο πιστόλια.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Περισσότερες Ειδήσεις