Realtors Kreta
Realtors Kreta

ELIAMA – Ένα ελαιόλαδο από την Κρήτη δίνει ελπίδες για την αντιμετώπιση νευρολογικών ασθενειών (pics)

Τι έδειξε πρόσφατη κλινική μελέτη

Προτεινόμενο σε gourmet εστιατόρια για τη μοναδική γεύση του, περιζήτητο σε όλο τον κόσμο για τα εξαιρετικά οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά, το κρητικό ελαιόλαδο ELIAMA D.V. GOLD, συνεχίζει να αποσπά σημαντικές διακρίσεις και ξεχωριστή θέση στη διατροφή ακόμη και ασθενών που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. 

Την  ευεργετική του επίδραση  στον ανθρώπινο οργανισμό  έρχεται να επιβεβαιώσει  κλινική μελέτη  που παρουσιάστηκε πριν από λίγες  ημέρες και περιέχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα  για ασθενείς που αντιμετωπίζουν νευρολογικά προβλήματα.

Το ελαιόλαδο ELIAMA D.V. GOLD, που παράγει  η ELLIS FARM στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, περιέχει σημαντικά οργανοληπτικά συστατικά,  τα οποία ήταν η αφορμή ώστε να είναι το πρώτο Κρητικό υψηλά πολυφαινολικό ελαιόλαδο που επιλέχτηκε για την διενέργεια κλινικής μελέτης για την επίδραση του ελαιόλαδου στην πρωτοπαθή και δευτεροπαθή προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση (PPMS & SPMS) . Η μελέτη  διεξάγεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης με την σύμπραξη του Πανεπιστημίου Κύπρου και τα πρώτα αποτελέσματα ανακοινωθήκαν στις 15 Μαΐου από την Dr Μάγδα Τσολάκη σε συνεργασία και με την  Dr. Greta Wozniak. 

Όπως διευκρινίζει η  Dr.  Wozniak, το ELIAMA D.V. GOLD χορηγήθηκε σε 30 ασθενείς με προϊούσα  μορφή πολλαπλής σκλήρυνσης, ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει ακόμη στοχευμένη θεραπεία και παρατηρήθηκε βελτίωση στη νοητική λειτουργία των ασθενών και στην κινητικότητα του γαστρεντερικού σωλήνα. Τα  ενθαρρυντικά αυτά αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιευθούν τις επόμενες εβδομάδες σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό με υπόβαθρο στη νευροφυσιολογία, τη νευρολογία και τη διατροφή. 

ELIAMA - Ένα ελαιόλαδο από την Κρήτη δίνει ελπίδες για την αντιμετώπιση νευρολογικών ασθενειών (pics)
Η Dr. Greta Wozniak

 

«Μας ζήτησαν μια μεγάλη ποσότητα και την προσφέραμε γιατί θέλαμε να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια ανάδειξης το ελληνικού ελαιόλαδου» τονίζει ο Μύρωνας  Καμνάκης,  ο  οποίος μαζί με τη σύζυγό του Έλλη Τιτάκη  παράγουν το εξαιρετικό αυτό ελαιόλαδο και επισημαίνει ότι «καθώς η καλλιέργεια της ελιάς εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες, η παρουσία της χώρας μας στη διεθνή αγορά ελαιόλαδου θα συρρικνωθεί αν δεν επενδύσουμε στην ανάδειξη της ποιότητας με επιστημονικά τεκμήρια.» 

Για αυτή τη συμμετοχή στην κλινική μελέτη το ELIAMA D.V. GOLD βραβεύτηκε από το Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την υγεία με τιμητικό δίπλωμα για την προσφορά του στην επιστημονική ερεύνα.

ELIAMA - Ένα ελαιόλαδο από την Κρήτη δίνει ελπίδες για την αντιμετώπιση νευρολογικών ασθενειών (pics)

«Το ελαιόλαδο που παράγουμε διακρίνεται για τις πλούσιες πολυφαινόλες του, τα αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τον οργανισμό από πολλές ασθένειες» εξηγεί ο Μύρωνας Καμνάκης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το ELIAMA GOLD έχει ενταχθεί σε διατροφικό πρωτόκολλο που ακολουθείται με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ατόμων που πάσχουν από νευροεκφυλιστικές παθήσεις, μέσω της ειδικά προσαρμοσμένης διατροφής τους.

ELIAMA - Ένα ελαιόλαδο από την Κρήτη δίνει ελπίδες για την αντιμετώπιση νευρολογικών ασθενειών (pics)
Η Έλλη Τιτάκη και ο Μύρων Καμινάκης

 

 «Είναι συγκινητικό αλλά και ενθαρρυντικό για εμάς να επικοινωνούν μαζί μας άνθρωποι από το Περού, την Ινδία, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, άνθρωποι που επέλεξαν το δικό μας ελαιόλαδο για τη διατροφή των παιδιών τους και να μας αναφέρουν ότι βλέπουν σημαντικά βελτιωμένη την εικόνα τους. Είναι μια ικανοποίηση που επιστρέφει σε μας ως δώρο» υπογραμμίζει η σύζυγός του, Έλλη Τιτάκη.

 Όπως αναφέρουν, καλλιεργούν συμβατικά τους οικογενειακούς ελαιώνες, τηρώντας απόλυτα τις οδηγίες των ειδικών, ενώ στο στάδιο της παραγωγής του ελαιόλαδου στέλνουν δείγματα σε ειδικό εργαστήρι για να επιβεβαιωθεί ότι το τελικό προϊόν πληροί όλες τις προϋποθέσεις. «Δεν χρειάζεται υπερπροσπάθεια για να παράγεις ένα καλό προϊόν. Χρειάζεται σεβασμός στη φύση. Πρέπει ν’ αφήνεις τη φύση να κάνει τη δουλειά της, έτσι όπως μόνο αυτή ξέρει και να μας έχει διδάξει χιλιάδες χρόνια τώρα» επισημαίνει η Έλλη.

Έχουν περάσει 6 χρόνια από την τολμηρή απόφαση της Έλλης και του Μύρωνα να αναμετρηθούν με τον παγκόσμιο ανταγωνισμό συμμετέχοντας σε διεθνή διαγωνισμό στο Λονδίνο με το ταπεινό ελαιόλαδο που εκείνοι παρήγαγαν στα χωράφια τους στην Αγία Βαρβάρα. Την έκπληξή τους για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης διαδέχθηκε ο ακάματος μόχθος να διατηρήσουν την απαράμιλλη ποιότητα και η δαπανηρή προσπάθεια ν’ αναδείξουν την πολλαπλή του αξία.

ELIAMA - Ένα ελαιόλαδο από την Κρήτη δίνει ελπίδες για την αντιμετώπιση νευρολογικών ασθενειών (pics)

 Από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν κερδίσει πολυάριθμα βραβεία για το ELIAMA GOLD και το ELIAMA PREMIUM που παράγουν και χωρίς να επαναπαύονται, συνεχίζουν να προβάλλουν το ποιοτικό κρητικό ελαιόλαδο στα πέρατα της οικουμένης. 

Είναι σημαντικό οτι στην ετήσια εκδήλωση, στα πλαίσια του Παγκρήτιου διαγωνισμού ελαιολάδου, βραβεύτηκε ως το καλύτερο ελαιόλαδο στην Κρήτη για το 2021 με την χρυσή Ελαία και στον ίδιο διαγωνισμό για το 2022 βραβεύτηκε με την Αργυρή Ελαία και την δεύτερη θέση, καθώς και ως το καλύτερο ελαιόλαδο στο νομό Ηρακλείου. 

Η Έλλη και ο Μύρωνας παρακολουθούν σεμινάρια, συμμετέχουν σε εκθέσεις, και ετοιμάζουν τον δικό τους χώρο για να υποδέχονται τους πολυάριθμους τουρίστες, οι οποίοι γεύονται το δικό τους ελαιόλαδο σε πολυτελή εστιατόρια του νησιού και θέλουν να τους γνωρίσουν από κοντά.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις