Καθαριστικό προσώπου
Καθαριστικό προσώπου

Καθαριστικό προσώπου

Στην ερώτηση "πλένεις το πρόσωπο σου;"… Όλοι απαντούν "ναι αμέ!" Οι περισσότεροι εννοούν το δροσίζω ή το βρέχω.

Για να καθαρίσει το δέρμα πρέπει να διασπαστεί το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας, να απομακρυνθούν  οι ρύποι, η λιπαρότητα, οι τοξίνες και λίγα νεκρά κύτταρα, κάνοντας αφρό, σαπουνάδα ή μασάζ μ ένα πιο ήπιο καθαριστικό κι έπειτα να ξεπλυθεί, όπως κάνουμε και με το σώμα μας άλλωστε στο ντουζ.

Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από το δέρμα μας να είναι υγιή, λαμπερό, καθαρό και ν απορροφά τα προϊόντα περιποίησης αν δεν είναι σωστά καθαρισμένο, για να εισχωρήσει στο βάθος και να γίνει πλήρης ενυδάτωση ή θεραπεία αντίστοιχα.

Ανεξάρτητα από το φύλλο ή την ηλικία το δέρμα του προσώπου πρέπει να καθαρίζετε απαραίτητα πρωί και βράδυ, ή μετά από άσκηση ή μακιγιάζ.

Σε άλλους αρέσουν τα αφρώδες καθαριστικά, η σε άλλους όχι.

Συνήθως τα ξηρά δέρματα επιλέγουν περισσότερο κρεμώδες καθαριστικά ή γαλακτώματα που μπορεί ν αφαιρεθούν και με βαμβάκι γιατί έτσι αισθάνονται ότι δεν αφυδατώνονται.. Ένα σωστά επιλεγμένο καθαριστικό σύμφωνα με το ph του δε θα δημιουργήσει προβλήματα στο δέρμα ίσα ίσα θα το βοηθήσει σε περιπτώσεις ακμής, λιπαρότητας ή αφυδάτωσης.

Παλαιότερα για τις γυναίκες ήταν απαραίτητο το γαλάκτωμα και η λοσιόν, όπου τώρα η χρήση της είναι προαιρετική, άλλες χρησιμοποιούσαν πράσινο σαπούνι.

Όλα αυτά είναι προτιμότερα από το σκέτο  "νερό του Θεού" όπως έλεγαν οι παλιές γυναίκες που απλά μας δροσίζει.

Μαρία Γωνιανάκη
Αισθητικός

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Συμβουλές Ομορφιάς - Τελευταία Νέα

Νέα χρονιά…

Περισσότερες Ειδήσεις