Χανιά: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας μετονομάστηκε «Μίκης Θεοδωράκης»

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης», φέρει από σήμερα , το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας που βρίσκεται στο χωριό Γαλατάς στα Χανιά και σε πολύ μικρή απόσταση από την πατρική οικία του Μίκη Θεοδωράκη και του αδελφού του Γιάννη.

Η τελετή μετονομασίας του Σχολείου πραγματοποιήθηκε παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών του Σχολείου, καθώς και του 2ου Δημοτικού και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

Σε ομιλία του κατά την τελετή ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου « Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στο ιστορικό αυτής μετονομασίας ευχαριστώντας όλους, όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τα Χανιά και το Γαλατά. Έχει πολύ μεγάλη συμβολική σημασία και αξία αυτή πράξη, μιας και ό,τι κάνουμε στα Χανιά παραδειγματίζει όλη την Ελλάδα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι το πέμπτο σε όλη τη χώρα που φέρει το όνομα « Μίκης Θεοδωράκης», ο οποίος, όπως επεσήμανε, βρίσκεται στο επίκεντρο και της Ελληνικής Παιδείας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ενεργά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικου Σχολείου Νέας Κυδωνίας που προσέφερε ένα banner διαστάσεων (3,5μΧ1 μ.) με την μορφή του Μίκη Θεοδωράκη το οποίο τοποθετήθηκε στον ανατολικό τοίχο του σχολείου, ώστε να θυμίζει σε όλους την βαριά κληρονομιά στους τομείς του πολιτισμού και των κοινωνικών αγώνων του Μίκη Θεοδωράκη.

Απόφαση για να μετονομαστεί σε Μίκης Θεοδωράκης έχει λάβει και το Λύκειο της περιοχής.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερες Ειδήσεις