Το Ηράκλειο υποδέχεται την πρώτη πτήση από το Καζακστάν – Πάνω από 380 χιλιάδες οι αφίξεις τουριστών τον Μάιο

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Την πρώτη πτήση από το Καζακστάν υποδέχεται αύριο το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου”. Δημοσιογράφοι, bloggers και άλλοι διαμορφωτές κοινής γνώμης, θα είναι μεταξύ των επιβατών της πτήσεις που αναμένεται να προσγειωθεί στις 3.20 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο φέτος επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς τουριστικής περιόδου, υποδεχόμενο τους χιλιάδες τουρίστες που καταφτάνουν για να περάσουν τις διακοπές τους στην Κρήτη.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αερολιμενάρχης, Γιώργος Πλιάκας, ο Μάιος έκλεισε για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κρήτης, με 382.738 αφίξεις εξωτερικού και 49.259 αφίξεις εσωτερικού, ενώ για τον Ιούνιο οι προγραμματισμένες θέσεις πτήσεων εξωτερικού είναι 732.000.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του τουρισμού πλέον συμφωνούν στο ότι η φετινή σεζόν θα προσεγγίσει σε αφίξεις και τζίρους εκείνη του 2019, ωστόσο, κρατούν μικρό καλάθι σε σχέση με τα καθαρά κέρδη που θα μείνουν στο τέλος, λόγω της σημαντικής αύξησης στα κόστη (ενεργειακό, τροφοδοσίας και εργοδοτικό).

Περισσότερες Ειδήσεις