Realtors Kreta
Realtors Kreta

Στη φυλακή ο ντράμερ Γιώργος Γιαννόπουλος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε σήμερα μετά την απολογία του στην 14η τακτική ανακρίτρια ο 69χρονος μουσικός πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γ. Γιαννόπουλος, ο οποίος απολογήθηκε για σειρά κακουργηματικών κατηγοριών που αφορούν τέσσερις νέες καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών.

Οι κατηγορίες αυτές είναι: Γενετήσια πράξη με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά και κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Οι νέες αυτές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον μουσικό και για τις οποίες σήμερα προφυλακίστηκε, αφορούν σε τέσσερις κοπέλες, τις οποίες σύμφωνα με την κατηγορία, ο γνωστός ντράμερ κακοποίησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 – 2015, ενώ ήταν ανήλικες.

Ο 69χρονος φέρεται να τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες διώκεται σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε, όπως παραθέριζαν και οι καταγγέλλουσες με τις οικογένειες τους. Μάλιστα κατά πληροφορίες, και από τα δυο κάμπινγκ είχε διωχθεί καθώς οι ιδιοκτήτες τους είχαν ενημερωθεί για τις καταγγελίες σε βάρος του. Ήδη, μάλιστα για αυτή τα πτυχή της υπόθεσης έχει δοθεί σχετική κατάθεση στην ανακρίτρια.

Τα όσα καταγγέλλουν για τον Γιώργο Γαννόπουλο οι ενήλικες σήμερα γυναίκες – πλην μιας που παραμένει ακόμη ανήλικη και κατέθεσε όπως ο νόμος ορίζει στην ανακρίτρια παρουσία ειδικού ψυχολόγου – πραγματικά προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό. «Μια μέρα στα μέσα περίπου των διακοπών εγώ, ο μηνυόμενος και κάτι άλλα κοριτσάκια παίζαμε μέσα στη θάλασσα, ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο «για το κατούρημα στη θάλασσα», βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο» φέρεται να έχει καταθέσει μια από τις γυναίκες που κατήγγειλε τον ντράμερ για σεξουαλική κακοποίησή της ενώ ήταν ανήλικη. «Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω. Την επόμενη χρονιά, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα ο μηνυόμενος βρισκόταν και πάλι εκεί, στο ίδιο σημείο. Τον έβλεπα να συνεχίζει να πλησιάζει τα παιδιά των παραθεριστών και δήθεν «να παίζει» μαζί τους. Αυτό που μου έκανε με τάραξε. Για αυτό έρχομαι μπροστά και καταθέτω τα όσα συνέβησαν ώστε να μην πέσει κανένα άλλο κορίτσι θύμα του…», έχει προσθέσει η ίδια.

Άλλη γυναίκα έχει καταθέσει πώς ο μουσικός τους πρότεινε να παίξουν στον υπολογιστή ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι -και ενώ όλα τα κορίτσια που βρίσκονταν στον χώρο – κοιτούσαν την οθόνη του υπολογιστή εκείνος, όπως λέει η κοπέλα, «βρήκε την ευκαιρία να βάλει το χέρι του μέσα από το εσώρουχό μου και άρχισε να τρίβει τα δάχτυλά του στο αιδοίο μου, ανάμεσα στα πόδια μου». «Προσπάθησα να σηκωθώ εκείνη την στιγμή» -αναφέρει η καταγγέλλουσα -«αλλά με έπιασε από τα μπράτσα και με τράβηξε πάνω στο μόριό του και συνέχισε να με χαϊδεύει και να τρίβει σε εκείνο το σημείο».

Η δίκη

Εν τω μεταξύ, στις 17 Ιουνίου ο 69χρονος θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για άλλο αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος που αφορά σε σεξουαλική κακοποίηση ενός 6χρονου κοριτσιού. Σε πρώτο βαθμό ο μουσικός είχε καταδικασθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς μάλιστα το δικαστήριο να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Ωστόσο, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε χορηγήσει τότε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση, ενώ του επέβαλλε και τους όρους της υποχρέωσης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα.

 

 

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις