Realtors Kreta
Realtors Kreta

Έκαναν φτερά 18.000 ευρώ από λογαριασμό μητέρας και γιου

Μόνο… αγρότης δεν ήταν ο άγνωστος ο οποίος τηλεφώνησε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου σε έναν επιχειρηματία που διατηρεί κατάστημα με γεωργικά φάρμακα στους Σοφάδες Καρδίτσας και ισχυρίστηκε ότι ήθελε να παραγγείλει προϊόντα και να καταθέσει το αντίτιμο ηλεκτρονικά.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν υποψιάστηκε ότι θα έπεφτε θύμα απάτης, όταν ο «αγοραστής» του ζήτησε τον αριθμό i-ban του τραπεζικού λογαριασμού του για να καταθέσει τα χρήματα. Σστη συνέχεια, δέχθηκε στο κινητό του ένα μήνυμα που υποτίθεται ότι προερχόταν από την τράπεζα στην οποία διατηρούσε λογαριασμό με συνδικαιούχο την 60χρονη μητέρα του και περιείχε ένα link.

Όταν συνδέθηκε με αυτό, οδηγήθηκε σε περιβάλλον όμοιο με την ιστοσελίδα της τράπεζας που του ζητούσε να πληκτρολογήσει το username και το password του. Μόλις το έκανε, είδε να μεταφέρονται 18.000 ευρώ από τον λογαριασμό του σε άλλον. Ο επιχειρηματίας αντιλήφθηκε τι συνέβη και πήγε μαζί με τη μητέρα του στην Αστυνομία, όπου υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων και η έρευνα που ξεκίνησε αμέσως έδειξε ότι τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό τράπεζας του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις