Τρία κρούσματα άγνωστης ηπατίτιδας στη χώρα μας – Τι θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Ανησυχία για τα κρούσματα της άγνωστης ηπατίτιδας σε παιδιά επικρατεί στη χώρα μας, ύστερα από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον εντοπισμό στην Ελλάδα τριών περιστατικών παιδιών, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του “πιθανού κρούσματος” οξείας ηπατίτιδας σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Και τα τρία παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και δε συντρέχει λόγος ανησυχίας, δήλωσε στην εκπομπή “Περίμετρος” ο παιδίατρος – παιδοπνευμονολόγος Δήμος Γίδαρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα συμπτώματα που πρέπει να προσέχουν οι γονείς είναι προβλήματα στο γαστρεντερικό (διάρροιες, εμετοί), το κίτρινο χρώμα του δέρματος ή των ματιών και αποχρωματισμός των κοπράνων ή υπέρχρωση των ούρων.

Στην Ελλάδα οι γονείς έχουν στενή σχέση με τον παιδίατρο, τόνισε ο κ. Γίδαρης και έτσι μία πολύ σοβαρή κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί και κυρίως να προληφθεί, εφόσον επικοινωνήσουν με το γιατρό αν κάτι αλλάξει στην υγεία του παιδιού τους.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε όσα λέγονται σε σχέση με τον κορονοϊό και τα εμβόλια covid19 και το συσχετισμό τους με την εμφάνιση της άγνωστης ηπατίτιδας, λέγοντας πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, αλλά συνεχής επαγρύπνιση και επικοινωνία με το γιατρό που γνωρίζει το ιστορικό των παιδιών.

Αναφερόμενος, τέλος, στις τραγικές περιπτώσεις παιδιών που έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή τις τελευταίες ημέρες, ενώ ήταν υγιή ο γιατρός τόνισε ότι θα πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων και το σχετικό πόρισμα, διατηρώντας τη ψυχραιμία μας.

 

Περισσότερες Ειδήσεις