Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Κυριακή

Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια την Κυριακή 1η Μαΐου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Όσον αφορά για την ΠΝΟ, η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 ώρα το βράδυ της Κυριακής και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

«Οι ναυτεργάτες αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των εργαζομένων στην χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου οι εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Από τη μεριά τους και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά.

Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι:

  • Πλήρη και σταθερή εργασίας για όλους.
  • Κατοχύρωση για όλους τους χώρους δουλειάς του δικαιώματος των Σ.Σ.Ε μέσα από ελεύθερες και ισότιμες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • Τήρηση των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία.
  • Πλήρη συνδικαλιστική ελευθερία χωρίς εμπόδια και περιορισμούς.
  • Κοινωνική ασφάλιση για όλους μέσα από ένα δίκαιο και αποτελεσματικό δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.
Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις