Η παραλία της Κρήτης που επέλεξε ο Guardian στις καλύτερες 40 της Ευρώπης

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Επτά ελληνικές παραλίες, από τη Νάξο ως την Κεφαλονιά και από την Ήπειρο έως την Κρήτη, συμπεριέλαβε ο Guardian στις 40 καλύτερες της Ευρώπης. 

Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες της βρετανικής εφημερίδας επέλεξαν δημοφιλείς, πολυσύχναστες παραλίες, αλλά και πιο «ήσυχους» προορισμούς.

Φτέρη, Κεφαλονιά 
Απαιτείται μια λίγο περιπετειώδης πεζοπορία ή μια σύντομη βόλτα με θαλάσσιο ταξί από το λιμάνι στο κοντινό χωριό Ζόλα. Είναι η εναλλακτική στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, όπως το Ξι και ο Μύρτος.

Παραμένει σχετικά ήσυχη παραλία, χάρη στην προσπάθεια που απαιτείται για να φτάσει κανείς εκεί, αλλά όσοι το επιχειρούν ανταμείβονται με τα πεντακάθαρα νερά και τη λευκή άμμο, σημειώνει ο Guardian. Στη Φτέρη δεν υπάρχουν beach bar, αλλά οι λουόμενοι μπορούν να εξερευνήσουν τις σπηλιές ή να θαυμάσουν τους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς.

Ελαφονήσι, Κρήτη 

Κάποτε αποτελούσε το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης, αλλά ακόμη και σήμερα οι απαλές αμμουδιές της σπάνια είναι πραγματικά κατάμεστες, εκτός από την κορύφωση του καλοκαιριού, επισημαίνει ο Guardian. Σημειώνει παράλληλα ότι για να φτάσει κανείς σε αυτή την παραδεισένια παραλία πρέπει να ακολουθήσει έναν δρόμο με στροφές.

Σαρακήνικο, Μήλος 

Με τους εκπληκτικούς λευκούς βράχους, αναπόφευκτα αυτή η εντυπωσιακή παραλία είναι δημοφιλής για τους Instagrammer, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί προστατευμένοι όρμοι για να ξεφύγει κάποιος από τα πλήθη.

Πλάκα, Νάξος 
Οι όμορφες παραλίες αφθονούν στο νησί. Κρυμμένη πίσω από αμμόλοφους καλυμμένους με χόρτα, η Πλάκα είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες, γράφει ο Guardian.

Καραβοστάσι, Ήπειρος 

Είναι σε έναν απομονωμένο όρμο σε σχήμα πετάλου, ανάμεσα σε δύο πευκόφυτα ακρωτήρια. Με απαλή άμμο και ρηχά νερά, αυτή η απομακρυσμένη παραλία είναι ιδανική για παιδιά, ενώ οι γονείς μπορούν να ασχοληθούν με τα θαλάσσια σπορ, γράφει η βρετανική εφημερίδα. Φωτ.: TripAdvisor

Σίμος, Ελαφόνησος  

Η εντυπωσιακή παραλία έχει σχήμα σαν πεταλούδα, με δύο «φτερά» από ψιλή άμμο, περιτριγυρισμένα από πεντακάθαρα νερά, που ενώνονται από μια λεπτή λωρίδα από αμμόλοφους με χόρτα.

Βάγια Σέριφος 
Το νησί έχει αρκετές φανταστικές παραλίες, γράφει ο Guardian, σημειώνοντας το Καλό Αμπέλι  και το Γάνεμα, αλλά χαρακτηρίζει «απόλυτα πανέμορφη» τη Βάγια.

 

Πηγή: LiFO
Περισσότερες Ειδήσεις