Realtors Kreta
Realtors Kreta

Με κατάνυξη η Αποκαθήλωση και η Περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Κουδουμά (pics)

Μεγάλη Παρασκευή χθες, η πιο πένθιμη ημέρα της Χριστιανοσύνης, καθώς είναι η ημέρα που κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού και γίνεται η σταύρωση του το ξημέρωμα τις ίδιας μέρας.

Την Ενάτη Ώρα της ημέρας λέει το «Τετέλεσται» και η ψυχή Του Χριστού κατεβαίνει στον Άδη. Το «Πρωτευαγγέλιο», η πρώτη χαρμόσυνη υπόσχεση του Θεού στους πεσμένους Προπάτορες, αρχίζει να εκπληρώνεται. Μέχρι λίγο πριν τις 11:00 το πρωί τελούνται οι ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών, όπου οι γυναίκες μοιρολογούν και κλαίνε για τον Χριστό, ενώ άλλοι προσκυνούν και αποτείνουν φόρο τιμής στον σταυρωθέντα. Το μεσημέρι τελείται ο Εσπερινός του Μεγάλου Σαββάτου, όπου ο Χριστός αποκαθηλώνεται και τοποθετείται στον Επιτάφιο, όπου το βράδυ ψάλεται ο επιτάφιος θρήνος, δηλαδή ο Όρθρος του Μεγάλου Σαββάτου και γίνεται η περιφορά του.

Όσοι πιστοί έχουν την τύχη να βρεθούν στην Ιερά Μονή Κουδουμά αυτές τις Άγιες ημέρες ζουν, γίνονται κοινωνοί μία διαφορετικής Αποκαθήλωσης, καθώς αναπαρίσταται η διαδρομή προς τον Γολγοθά και η αποκαθήλωση του Ιησού από το Σταυρό.

Οι πιστοί θρηνούν, συμμετέχουν βουβά, θλιμμένα, οι μοναχοί της Μονής βίωνουν με συγκίνηση την κορύφωση του θείου δράματος.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις