«Αλληγορία του παραλόγου»: Εκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Παναγιώτας Δροσατάκη
«Αλληγορία του παραλόγου»: Εκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Παναγιώτας Δροσατάκη

«Αλληγορία του παραλόγου»: Εκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Παναγιώτας Δροσατάκη

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Στις 15 Απριλίου το Dali café Lounge Bar Gallery στην Ανώπολη θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό η έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Παναγιώτας Δροσατάκη «Αλληγορία του παραλόγου».

Στην έκθεση που ξεκινά στις 7.00 το απόγευμα θα παρουσιαστούν 17 έργα από παστέλ, λάδι σε καμβά και ξύλο, ακουαρέλες και μεικτές τεχνικές.

Κύριο θέμα των έργων είναι η ανθρώπινη ύπαρξη σε διαφορετικά στιγμιότυπα της ζωής. Για την εικαστικό, πρωτεύουσα αξία έχει η μεταφορά του ψυχισμού, καθώς και της συναισθηματικής και σωματικής έκφρασης των μοντέλων της, στον παρατηρητή.

Η Παναγιώτα Δροσατάκη ασχολείται, εκτός από ζωγραφική, με γλυπτική, αγιογραφία και φωτογραφία.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο.

Είναι απόφοιτη της ΕΠΑΣ με ειδικότητα Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και πτυχιούχος της Σχολής Μαρμαρογλυπτικής Καλών Τεχνών Τήνου, του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εκτός από τις ατομικές εκθέσεις της, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και διαγωνισμούς.
Το ομαδικό έργο 'Καρτερία-Οδύνη' στο οποίο συμμετείχε στον μαθητικό διαγωνισμό 'Μαθητών Λόγος για τα 100 Χρόνια της Ενωσης της Κρήτης με την Ελλάδα' για την κατασκευή μακέτας-πρότασης ανέγερσης μνημείου στο Ηράκλειο απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Το ομαδικό έργο σε μέταλλο με θέμα 'Διαδραστικό Κάλεσμα' στο οποίο συμμετείχε στο πλαίσιο της διοργάνωσης 'Εικαστικά Ίχνη' είναι μόνιμα τοποθετημένο μπροστά από το Μουσείο 'Ν. Καζαντζάκης' στη Μυρτιά Ηρακλείου.

Το γλυπτό της με τίτλο 'Ενωση Τήνος-Σύρος' εκτίθεται μόνιμα μπροστά από το δημαρχείο της Σύρου, στην πλατεία Μιαούλη και το γλυπτό με τίτλο 'Ορια' (χάρτης σε μάρμαρο) είναι τοποθετημένο στην στάση της γραμμής Αετοφωλιάς στην Τήνο.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 10 Μαϊου με ώρες λειτουργίας από 4:30μμ για τις καθημερινές και από 9:30πμ για Σ/Κ και αργίες.

Περισσότερες πληροφορίες: Dali café Lounge Bar Gallery: 2810 762331, panagiotadrosataki@gmail.com

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πολιτισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις