Realtors Kreta
Realtors Kreta

Στο τελικό στάδιο οι εργασίες στη 1821 (pics)

Μέχρι τέλος Μαΐου η ολοκλήρωση των έργων

Στο τελικό στάδιο έχουν μπει πλέον οι εργασίες που πραγματοποιούνται στην οδό 1821 στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού», τα οποία αφορούν στην καθαίρεση και ανακατασκευή των πεζοδρομίων, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου.

Μάλιστα όπως επισήμανε στο Iraklionews.gr o Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθημερινότητας & Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, Γ. Αναστασάκης, σύμφωνα με το συμβατικό χρονοδιάγραμμα το έργο αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος Μαΐου, αν και εξεφρασε τη βεβαιότητα ότι θα έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Το έργο σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου αν και χρειάστηκε να σταματήσουν οι εργασίες δύο φορές, μία την περίοδο των εορτών για ένα μήνα μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργησουν οι επιχειρήσεις όσο καλύτερα μπορούσαν δεδομένων των οικονομικών συνθηκών αλλά και λόγω κακοκαιρίας που έπληξε και την πόλη μας, δεν «βγήκε» στιγμή εκτός χρονοδιαγράμματος.

Επιπλέον, ο κ. Αναστασάκης τόνισε ότι τα σχόλια των δημοτών είναι θετικά αναφορικά με το έργο ανάπλασης, καθώς αλλάζει όψη το ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου και γίνεται θελκτικότερο στον επισκέπτη αλλά και στο μόνιμο κάτοικο.

Τέλος, τόνισε ότι δικαιώνεται η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει το έργο τον π. Ιούνιο παρά το ρίσκο που πήρε, καθως πρόκειται για μία σύνθετη ανάπλαση, ενώ παράλληλα το γεγονός ότι ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο οι εργασίες αποτελεί ευτυχή συγκυρία βάση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία που οδήγησαν σε κάθετη αύξηση των τιμών των οικοδομικών υλικών. Η κατακόρυφη αυτή αύξηση θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε ακύρωση του έργου αν ξεκινούσε αργότερα.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στη 1821 σειρά έχει η ανάπλαση της οδού Αμάλθειας.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις