A. Τσελέντης για αεροδρόμιο Καστελίου: «Δεν σχεδιάστηκε για πιθανούς σεισμούς στη ξηρά»
A. Τσελέντης για αεροδρόμιο Καστελίου: «Δεν σχεδιάστηκε για πιθανούς σεισμούς στη ξηρά»

A. Τσελέντης για αεροδρόμιο Καστελίου: «Δεν σχεδιάστηκε για πιθανούς σεισμούς στη ξηρά»

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Α. Τσελέντης, με ανάρτησή του στο Facebook, επισημαίνει ότι το αεροδρόμιο Καστελίου «Δεν σχεδιάστηκε για πιθανούς σεισμούς στη ξηρά αλλά μόνο για σεισμούς με επίκεντρα στη θάλασσα», ενώ την ίδια ώρα προειδοποιεί τον Ευθ. Λέκκα ότι θα δεχτεί ύπουλα μαχαιρώματα κθώς τα λεγόμενά του θίγουν τα συμφέροντα κάποιων ανθρώπων.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσελέντη:

«Τα ίδια ακριβώς φωνάζω τόσο καιρό, ότι απαιτούνται εξειδικευμένες μελέτες αντισεισμικού σχεδιασμού που θα λαμβάνουν υπ´ όψη το ρήγμα Καστελίου και τα παρακλάδια του.

Μετά την προκλητική συμπεριφορά της ΤΕΡΝΑ που αγνόησε τις 2 επίσημες, ως Δντης του Γεωδυναμικού, επιστολές μου (του μόνου κρατικού αρμόδιου φορέα που καθορίζει τις σεισμικές επικινδυνότητες όλων των περιοχών της χώρας), είχα και τον συστηματικό αποκλεισμό μου από κάποια τοπικά ΜΜΕ και κάποιους συγκεκριμένους δημοσιογράφους που δρουν σαν εκπρόσωποι τύπου κάποιων συμφερόντων.

Αγαπητέ Θύμιο οφείλω να σε συγχαρώ για την επιστημονική σου άποψη που διατύπωσες με

παρρησία.Ετοιμάσου και εσύ να δεχθείς τα ύπουλα μαχαιρώματα αυτών που τους εμποδίζουμε να μετατρέψουν (το υπέρ αρκετό με μικρές βελτιώσεις πχ λοξό διάδρομο κλπ) αεροδρόμιο του Ηρακλείου σε εμπορικό Mall και Καζίνο με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των ταξιδιωτών και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Μινώα πεδιάδας….»

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις