Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αγοράζει ομάδα στην Τουρκία
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αγοράζει ομάδα στην Τουρκία

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αγοράζει ομάδα στην Τουρκία

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Όπως φαίνεται ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν θα μείνει για πολύ καιρό χωρίς ποδοσφαιρική ομάδα, καθώς είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσει μια τουρκική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από την Τουρκία, ο Αμπράμοβιτς, που έχει μπει στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για την πώληση της Τσέλσι -έπειτα από τις πιέσεις και τις κυρώσεις που δέχθηκε και από την αγγλική κυβέρνηση, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία- είναι έτοιμος να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Γκέζτεπε.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα, ο Ρώσος επιχειρηματίας έχει ήδη δώσει τα χέρια με τον Μεχμέτ Σεπίλ για την εξαγορά της ομάδας που έχει βάση την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης.

Τα ίδια δημοσιεύματα επιμένουν πως η πώληση θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι το προσεχές Σαββατοκύριακο (9-10/4), με τους Τούρκους να αναφέρουν πως ο Σεπίλ είπε ότι «…μετά από 8 χρόνια, έπρεπε να εγκαταλείψω το κλαμπ που αγαπώ τόσο πολύ. Αλλά, νιώθω άνετα γιατί το έδωσα σε ασφαλή χέρια».

Η Γκετζεπέ βρίσκεται στην 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα της τουρκικής Superlig και κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό, έχοντας 27 βαθμούς σε 31 αγώνες και βρίσκεται στο -9 από την 16η Γκερεσούνσπορ, η οποία είναι οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Αμπράμοβιτς: Κοντά στο να αλλάξει χέρια η Τσέλσι

Μπορεί να μην υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Τσέλσι, ωστόσο φαίνεται ότι ο σύλλογος του δυτικού Λονδίνου είναι κοντά στο να αλλάξει χέρια. Όπως είχε αναφέρει πριν περίπου δέκα ημέρες το BBC, έξι είναι οι υποψήφιοι αγοραστές του κλαμπ.

Δύο εξ΄αυτών, επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται μεταξύ των υποψηφίων και συγκεκριμένα, η κοινοπραξία με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της Λίβερπουλ, Μάρτιν Μπρόουτον, και τον συνιδιοκτήτη των Λος Αντζελες Ντότζερς, Τοντ Μπόελι.

Ωστόσο, μέχρι να ανακοινωθεί ο τελικός μειοδότης, θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμη. Στη συνέχεια θα εξετασθεί από την Premier League, καθώς η διοργανώτρια Αρχή πρέπει να δώσει το «πράσινο φως», ώστε να επικυρωθεί η αλλαγή ιδιοκτησίας και να αρχίσει η… μετά-Αμπράμοβιτς εποχή στους «μπλε».

Τα κριτήρια επιλογής, περιλαμβάνουν το μέγεθος της προσφοράς (ο Αμπράμοβιτς έθεσε την τιμή στα 3 δισ. λίρες ή 3,6 δισ. ευρώ), την ταχύτητα με την οποία διατίθενται τα κεφάλαια και την εμπειρία των «μνηστήρων» στο ποδόσφαιρο.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις