Νέα χρηματοδότηση για την υδρευτική γεώτρηση στην κοινότητα Ανατολής

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ι. Πλακιωτάκη, συναντήθηκε στο αντίστοιχο Υπουργείο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θ. Καλαντζάκης, όπου και συζήτησαν για θέματα που απασχολούν τον Δήμο της Ιεράπετρας, καθώς και για την πορεία των χρηματοδοτήσεων και των έργων που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο. Ο κ. Πλακιωτάκης ενημέρωσε τον κ. Καλαντζάκη για την έγκριση της χρηματοδότησης για την ανόρυξη ολοκληρωμένης υδρευτικής γεώτρησης στη θέση Λειβάδια της Κοινότητας Ανατολής του Δήμου Ιεράπετρας, αίτημα το οποίο είχε υποβάλει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ο κ. Καλαντζάκης, κατόπιν, επεσήμανε τα εξής: «Ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε εντοπίσαμε τα πολλά προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης που αντιμετώπιζε η Κοινότητα της Ανατολής και για το λόγο αυτό προχωρήσαμε σε μια σειρά από υδρευτικά και αρδευτικά έργα υποδομής. Αφουγκραζόμενοι το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Ανατολής, προγραμματίσαμε τη διάνοιξη νέας γεώτρησης στην περιοχή Λειβάδια, σύμφωνα και με τις υποδείξεις των γεωλόγων και υποβάλαμε αίτημα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη χρηματοδότηση του έργου.

Πλέον μετά τη χρηματοδότηση, προχωράμε άμεσα στη διαδικασία δημοπράτησης τόσο για την κατασκευή της γεώτρησης όσο και του απαιτούμενου εξοπλισμού. Στόχος μας είναι όσο το δυνατόν συντομότερα να είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε τους υπόγειους υδατικούς πόρους της περιοχής και να καλύψουμε δια παντός τις υδρευτικές ανάγκες της Κοινότητας της Ανατολής.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας».

Περισσότερες Ειδήσεις