Με πληρότητα 30% έως 40% αναμένεται να ξεκινήσει η τουριστική σαιζόν

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Η Κρήτη είναι ένα τουριστικό μέρος και αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που ασχολούνται με τον τουριστικό κλάδο. Για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα του Επισιτισμού τουρισμού μίλησε στο Iraklionews ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού Μιχάλης Ριζικιανάκης.

Πως  έχει διαμορφωθεί η  κατάσταση στον τουρισμό μετά τις τελευταίες εξελίξεις;

Ως εργαζόμενοι στον τουρσιμό μας ανησυχεί η σημερινή κατάσταση , γιατί περιμέναμε να επανέλθουμε  σε μια κανονικότητα μετά από 2 συνεχόμενα χρόνια τα οποία δημιούργησαν αρκετά προβλήματα. Το 2022 φαίνεται να είναι μια καλή χρονιά , αλλά ψυχολογικά μας έχουν κλωνίσει οι εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία,  οι οποίες μαζί με την αύξηση της ενέργειας επηρεάζουν την οικονομία, τα καταστήματα , και τις θέσεις εργασίας.

Πως είναι οι κρατήσεις αυτή τη στιγμή;

Υπάρχουν κρατήσεις από χώρες της Ευρώπης που μας δίνουν μια αισιοδοξία, αλλά ειδικά η αγορά της Ρωσίας Ουκρανίας και των γειτονικών χωρών φαίνεται να είναι ακόμα αρκετά περιορισμένες . Ειδικά με την αγορά της Ρωσίας η οποία ήταν μια αρκετά μεγάλη αγορά δεν ξερουμε ακόμα πως λειτουργήσει  μέσα στο καλοκαίρι , καθώς δεν έχει ληφθεί καμία μέρινα.

Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η τουριστική σαιζόν;

Από ότι φαίνεται μέσα στο πρώτο 15ημερο του Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει σιγά – σιγά η σαιζόν με μια πληρότητα γύρο στο 30 % με 40% , και μετά το Πάσχα θα λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα μαγαζιά που συνδέονται με τον κλάδο όπως ειστιατόρια, ταβέρνες , καφετέρειες και άλλα.

Κλείνοντας  ο πρόεδρος του επισιτισμού τουρισμού κος Ριζικιανάκης  δήλωσε χαρακτηριστικά «Ευελπιστούμε οτι οι πληρότητες θα είναι μεγαλύτερες από τα άλλα χρόνια και για μεγαλύτερο διάστημα. Επίσης ως εργαζόμενοι ευχόμαστε να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα , καθώς αφήνουμε πίσω μας σιγά – σιγά την υγειονομική κρίση αλλά θα πρέπει να σταματήσουν σύντομα και οι εχθροπραξίες.»

 

 

Περισσότερες Ειδήσεις