Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του εμβληματικού μνημείου του Ιερού Ναού του Αγίου Τίτου (pics)

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Κρήτης και έχει δημοπρατηθεί από την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τον Περιφερειάρχη που συνοδευόταν από τον Εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη υποδέχθηκε και ενημέρωσε ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού συμβουλίου πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Ασκιανάκης, ο αρχαιολόγος – σύμβουλος της Περιφέρειας Γιώργος Τζωράκης και ο αρμόδιος τεχνικός του έργου.

Το συγκεκριμένο έργο, όπως αναφέρθηκε, έρχεται να αποκαταστήσει τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνταν τα τελευταία χρόνια στις εξωτερικές κυρίως τοιχοποιίες του ναού, τα οποία επιδεινώθηκαν μετά και τον μεγάλο σεισμό του προηγούμενου έτους. Πρόκειται ουσιαστικά για τη ριζική ανακαίνιση των περίτεχνων εξωτερικών όψεων του ναού, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά την όψη του εξέχοντος μνημείου της πόλης του Ηρακλείου.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης, η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης, Υπουργείου Πολιτισμού και Ενορίας Αγίου Τίτου, ύστερα από μεσολάβηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Περισσότερες Ειδήσεις