Καιρός αύριο: Κακοκαιρία με καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια

Με βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια και καταιγίδες οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις απομακρύνεται η Παρασκευή.

Το Σαββατοκύριακο η χώρα θα είναι χωρισμένη στα δύο με καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και ήλιο στις υπόλοιπες περιοχές!

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών του Σαββάτου τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη εξασθένηση και θα περιοριστούν στα δυτικά ηπειρωτικά στο Ιόνιο όμως από το πρωί θα ενταθούν εκ νέου και θα επεκταθούν και πάλι στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών. Το επεισόδιο βροχοπτώσεων για την Παρασκευή 01/04 αναμένεται να είναι Κατηγορίας 2 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI), υπενθυμίζεται όμως ότι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Στον Χάρτη 1 παρουσιάζεται ο υετός (βροχές / καταιγίδες) που αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής 01/04.

Η αναλυτική πρόγνωση

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο, αρχικά στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, που σταδιακά θα επεκταθούν στα βόρεια ηπειρωτικά και στη Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το πρωί σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά, νότια και ανατολικά θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 21, στη Θεσσαλία από 8 έως 22, στην Ήπειρο από 6 έως 17, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο από 8 έως 22, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο από 10 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 15, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 21, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 11 έως 20 και στην Κρήτη από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια τμήματα του νησιού η μέγιστη κατά τόπους θα φτάσει τους 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά έως 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα τοπικά έως 5 Μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά κύριο λόγο από το μεσημέρι κι έπειτα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες και η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν νοτιοδυτικοί 2 έως 4 και το μεσημέρι και απόγευμα 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Περισσότερες Ειδήσεις